Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiMoponuorista

Share |

Tiistai 23.9.2008 - petri kalmi


Kaikissa Nurmijärven taajamissa asuu paljon lapsiperheitä. Pieninä piltit eivät häiritse juuri ketään. Tädit ja sedät ihastelevat vaunuihin vangittuja söpöläisiä. Annas kun ikää kertyy ja saadaan mopo alle, lapsista tulee nuoria eli yhteiskunnan vihollisia.  Näin ainakin monesta nuoresta tuntuu.

- Ollaan me missä tahansa, aina tullaan häätämään, sanovat moponuoret.

Sukupolvien välinen kuilu on suuri. Nuoret haluavat näkyä ja kuulua.  Vapauden tunne on suuri kun pääsee liikkumaan ja kavereillekin on kiva näyttää. Aikuiset sen sijaan haluavat asua rauhassa.

Missä kultainen keskitie? Varmaan siinä, että mopoilijat ajelisivat rauhallisemmin ja vähemmillä desibeleillä ja aikuiset muistelisivat nuoruuttaan samalla, kun kasvattavat pinnaansa. Kotien vastuulla on takoa lapsille päähän sääntöjä, toisaalta suvaitsevaisuuttakin tarvitaan.  Helpommin sanottu kuin tehty.

 Kunnassa on huutava pula nuorisotiloista. Klaukkalassa ei enää riitä yksi silloin tällöin avoinna oleva nuorisotila, vaan lisää tarvittaisiin tiloja myös kylän eri osiin.

 

 

Avainsanat: nuoriso, suvaitsevaisuus, nuorisotila


Kommentit

23.9.2008 23:30  Terveiset Mäntysalosta

Pärinää riittää täälläkin, mutta niin se vaan on, että me vanhemmat ollaan vastuussa lapsistamme. Puhutaan niille lisää järkeä, eiköhän se siitä.
Mukavaa, että joku puolustaa näitä meidän "hurjia".


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini