Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiLisää yrityksiä Klaukkalan läheisyyteen

Share |

Sunnuntai 28.9.2008 - petri kalmi


 Etelä-Nurmijärvelle Klaukkalaan sekä Klaukkalan alueen ja Hämeenlinnan moottoritien varteen pitäisi kaavoittaa lisää työpaikka-alueita.                                        Tällä hetkellä kunnan tarjolla olevat tontit ovat pohjoisempana kirkonkylässä tai Rajamäellä.  Aika ajoin kunnalla on ollut suuria vaikeuksia saada niitä tontteja kaupaksi, kun taas Klaukkalasta kaikki menee kuin kuumille kiville.  Etelästä päin nähtynä Klaukkala käsitetään lähellä olevaksi kun taas kunnan pienemmät taajamat ovat jossain kaukana ”maalla”. Klaukkalasta myös pendelöidään eniten muualle pääkaupunkiseudulle.                                                           Tarjoamalla klaukkalaisille työpaikka kotipaikalta edistetään myös ympäristöasioita.  Nurmijärven kunnan työpaikkaomavaraisuus on tällä hetkellä 59 % ja olemme valtuustossa asettaneet tavoitteeksi nostaa sitä. Yrittämiseen pitää suhtautua myönteiseksi ja sen pitää näkyä kunnan eri toiminnoissa.                                                              Kunnan tulee jatkaa raakamaan ostamista, että sillä olisi maata mitä kaavoittaa eri tarkoituksiin. Maankäyttösopimukset ovat myös hyvä olla kunnan keinovalikoimassa.  Olemassa olevien työpaikka-alueiden laajentaminen ja osin tiivistäminen on järkevää, koska kallis kunnallistekniikka on jo lähellä. Myös yritysten neuvontaa tulisi kehittää. 

Avainsanat: klaukkala, palvelut, yritystoiminta, kaavoitus


Kommentit

28.9.2008 21:40  Maanomistaja

Minusta maankäyttösopimukset ovat laillistettua riistoa. Jos sattuu omistamaan maata ns. hyviltä paikoilta, kunta ulosmittaa sen arvosta jopa yli puolet vaan siksi, että kunta suostuu kaavoittamaan ko. alueen. Sosialismilta haiskahtaa ja pahasti. Mitä mieltä kepulainen on tästä?

29.9.2008 0:14  petri kalmi

Nurmijärven kunta on käyttänyt maankäyttösopimuksia kauan aikaa. Siinä pystytään yhdistämään yksityisen omistajan ja kunnan intressit. Lähialueilla suuri osa kunnista kaavoittaa vaan omalla maalleen. Näen että meidän käytäntö on parempi.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini