Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiEnnakkoäänestys alkaa, äänestä klaukkalalaisia ehdokkaita

Share |

Tiistai 14.10.2008 klo 22:43 - petri kalmi


Huomenna keskiviikkona alkaa kunnallisvaalien ennakkoäänestys.  Ennakkoon äänestäneiden osuus on kasvanut jatkuvasti ja nestyskoppi.jpgoletettavasti näissäkin vaaleissa yli 40 %:ia äänistä annetaan ennakkoon. 

Toivottavasti äänestäjät ovat pystyneet muovaamaan selvän kuvan ehdokkaasta, kenelle äänensä antavat.  Monenlaisia lupauksia on jälleen tarjolla.  Kuitenkin realiteetit tulee muistaa. Ne sitovat tulevaa valtuustoa kuten ovat sitoneet nykyistä ja menneitäkin valtuustoja.  Nurmijärvellä on kyetty tekemään jo pitkään rakentavaa yhteistyötä eri puolueiden välillä. 

Sen sijaan alueellinen tasa-arvo ei ole toteutunut päätöksenteossa. Klaukkalasta on valtuutettuja vain 13, vaikka asukasluvun mukainen oikea määrä tulisi olla parinkymmenen luokkaa. 

Kun mietitään keskeisten Klaukkalan kehityshankkeiden, kuten uimahallin tai kevyen liikenteen väylien rakentamisesta tulee taakse saada tarpeeksi paikallista edustusta. Muista että kyseessä ei ole eduskuntavaalit eikä valita Nurmijärven suosituinta ihmistä, vaan valitaan valtuutettuja, jotka hoitavat määrätietoisesti oman kylän asioita. Äänestä ehdokasta, jolla on olemassa selkeät näytöt, vaikutusvaltaa, yhteistyökykyä ja kokemusta.

Avainsanat: äänestys, Klaukkala


Kommentit

14.10.2008 23:16  Harjulasta kajahtaa

Aion äänestää klaukkalalaista ehdokasta, koska asun Klaukkalassa. Olen huomannut, että muiden kylien ehdokkaat vetävät omiin kyliinsä. Kai vaalit ovat Klaukkala vastaan muu maailma :-)
Äänetsä Kalmia.

15.10.2008 11:16  Klaukkalasta kajahtaa

Vai asenteellista. Tämä on realismia, jota eräiden näyttää olevan vaikea ymmärtää. Näin hajanaisessa kunnassa investoinnit menevät muuten aina kirkonkylään, koska se on kunnan hallinnollinen keskus. Klaukkalan alueella suu 15 000 ihmistä, kirkonkylällä 7 000. Revitään vaikka tästä. Ja jos Kalmiin on uskomista, lähes puolet verotuloista tulee Klaukkalasta. Revitään tästäkin.

15.10.2008 12:51  petri kalmi

Päätöksentekoa on monella tasolla. Osa päätöksenteosta on aatteellista koko kuntaa koskevaa, kuten esimerkiksi kunnallinen lastenhoidon tuki, jota perinteisesti keskusta on kannattanut ja vasemmisto vastustanut. Kun taas puhutaan palvelutuotannosta, niin on tärkeätä että kunnan eri osissa on julkista palvelutuotantoa. Juuri tämän vuoksi esimerkiksi viime vuonna tuettiin terveyspalvelujen säilymistä Rajamäellä ja tulevalla valtuustokaudella uimahallin rakentamista Klaukkalaan.

15.10.2008 20:31  Virpi Korhonen

Yhdyn Petrın edelliseen kommenttiin. Keskusta on ollut ainoa puolue, joka on systemaattisesti puolustanut kotihoidon tukea.

15.10.2008 20:48  Ei uimahallia

Mites taloudelliset realiteetit ja uimahalli liittyvät yhteen?

16.10.2008 21:44  Syrjälä on hyvä paikka !

Kyläpolitikointi on nyt kuuma peruna. Minusta on ihan ok. että äänestää oman kylän ehdokasta, joka yrittää ajaa oman kylän asioista. Minua ei juurikaan kiinnosta mitä Rajamäessä tapahtuu, sori vaan. Klaukkala ja Rajamäki ovat kuin kaksi eri kuntaa - ja erittäin kaukana toisistaan. Minulla ei ikinä ole mitään asiaa esim. Rajamäkeen vai pitääkö sanoa Rajamäelle?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini