Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiPienyrittäjillä murheita ja tarpeita

Share |

Tiistai 25.1.2011 klo 16:43 - pk


yrittj.jpgSuomessa on yli 300.000 yritystä, joista lähes 94% on alle kymmenen työntekijää työllistävää.  Pienet ja keskisuuret yritykset ovat kansantaloudellemme tärkeät, koska ne työllistävät lähes 2/3-osaa koko yksityissektorin työntekijöistä. Pk-yritysten merkitys vielä korostuu, kun tiedetään, että erityisesti ne ovat lisänneet henkilöstöään viime vuosina.

TE-keskuksen teettämässä yritysharavassa tutkittiin nurmijärveläisten yritysten tulevaisuuden näkymiä ja tarpeita.  Yleisenä yhteenvetona puhelinhaastattelussa, johon vastasi puolentoistatuhatta yritystä voidaan todeta niiden odottavan tulevaisuudelta samaan aikaan kasvua ja heikkenevää kannattavuutta.  Taloudellisesti myösuhdanteesta huolimatta kilpailu siis kiristyy koko ajan.

Rekrytointitarpeita lähimmän kahden vuoden aikana oli lähes 600 työntekijän verran. Näistä tulisi lähes puolet pieniin, alle viiden henkilön yrityksiin. Lähes 30 yksinyrittäjää oli palkkaamassa ensimmäistä ulkopuolista työntekijää.  Ensimmäisen työntekijän palkkaamista tulisikin tukea koko maassa!

Lähes neljännes yrittäjistä oli seuraavan viiden vuoden aikana siirtymässä eläkkeelle.  Aikamoinen sukupolven vaihdosrumba siis tulossa.  Toivottavasti kaikkiin yrityksiin löytyy jatkaja joko omasta suvusta tai yrityskaupan kautta.

Suurimmat tarpeet nurmijärveläisillä yrittäjillä kohdistuvat taloushallintoon, markkinointiin ja tietotekniikkaan. Nurmijärven kunta, yhteistyötahot ja yrittäjät ovatkin järjestäneet erilaista valmennusta näistä teemoista.

Yrittäjyys kaiken kaikkiaan koetaan kiinnostavaksi. Tosin huolta aiheuttaa se, että viimeisimpien tutkimustulosten mukaan Suomessa joka viides yksinyrittäjä kituuttaa köyhyysrajan alapuolella.  Ulkoistaminen on joillakin aloilla mennyt liian pitkälle. 

Kaiken kaikkiaan yrittäjyyteen tulee kuitenkin innostaa.  Kouluissa tulisi yrittäjyys ottaa entistä voimakkaammin esille. Yrittäjän vapaus yhdistettynä riittävään toimentuloon on tavoittelemisen arvoinen tila!

Avainsanat: yritys, pkt, yrittäminen, kannattavuus, työvoima, investoinnit


Kommentit

3.2.2011 16:11  Hilkka Suono

Ihan hyvä tietopaketti yrittäjyydestä ja sen tarpeista. T. Hilkka

24.2.2011 10:41  coach7store

love your blog !!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini