Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiLahnuksen ampurataa ei saa laajentaa

Share |

Maanantai 13.8.2012 klo 8:28 - pk


Lahnuksen ampumarataa, joka sijaitsee Espoon puolella kuntien rajaa, mutta minkä melualue on käytännössä Klaukkalan Harjulassa ja Kuonomäessä, ollaan massiivisesti laajentamassa.  Alueelle on haettu lupaa rakentaa kolme rataa lisää ja muutenkin laajentaa toimintaa nykyisestään seitsemänkertaiseksi nykyisestä 80.000 laukauksesta 560.000:een. Tällöin nykyinen haulikkopainotteisuun muuttuisi kivääripainotteiseksi, jolloin melukin olisi esimerkiksi hirvikiväärien osalta ihan eri luokkaa kuin nykyisin.  Rataa ei ole mainittu vaihemaakuntakaavassa seudullisena eikä maakunnallisena ampumaratana.  Vastusta ehdottomasti toiminnan laajentamista nykyisestään.

Avainsanat: lahnus, harjula, klaukkala, melusaaste


Kommentit

23.8.2012 18:56  Hellen Risku-Välimäki

Hei, olen samaa mieltä.
Luin artikkelin tämän päivän Vartista.

Aiemmin asiaa on käsitelty Nurmijärven Uutisissa, vuosi pari sitten. Soitin silloin kuntaan. Luulin, että tähän asiaan ei tarvitse enää palata. Että hanketta jo silloin vastutettiin Nurmijärven ympäristökeskuksessa ja valituksia hanketta vastaan oli sadellut alueen asukkailta.

Miten tähän tilanteeseen nyt kuitenkin on tultu?

Vieressä on useita kymmeniä omakotitaloja, Harjulanranta uusine ok-taloalueineen ja vanha Harjulan ok-taloalue kuulomatkan päässä.
Saati sitten ne Espoon puolella ihan ampumaradan vieressä sijaitsevat talot...

Jo aiempinakin kesinä tuo ammunta häirinnyt.
Ei ole mukavaa, kun töistä päästyään haluaisi olla ulkona, nauttia luonnonrauhasta ja rauhoittua -kuunnella lintujen laulua.
Mutta sen sijaan saa kuunnella jatkuvaa paukuttelua / ammuntaa. Näin varsinkin jos on kaunis kesäilma... Ei mitään rauhaa!

Aivan uskomattomiin lukuihin nousee tuo suunniteltu ampumisen määrä!!!
Jokainen saa vapaasti harrastaa, mitä haluaa, mutta jatkuvaa melua aiheuttavaa harrastusta ei voi kuvitella harrastettavan keskellä omakotitaloasutusta. En jaksa uskoa, että ampumisen äänet jäisivät joidenkin suojarakenteiden sisään.

Eiköhän noita korpimaisemia, joissa ei ole pysyvää asutusta, Suomessa riitä. Uskoisin että ihan muutaman kymmenen kilometrin päästäkin?

Ja jos ampumahiihtoa ajatellaan, eikö olisi hyvä, että rata olisi siellä, missä voisi olla myös kunnon hiihtoladutkin?
Pitäisikö kerätä adressi luonnonrauhan puolesta? Yksi mielensä pahoittaja täälläkin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini