Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiOsuuspankkivaaleissa ehdokas 33

Keskiviikko 30.10.2013 klo 21:59 - pk

Olen ehdokkaana Keski-Uudenmaan Osuuspankin edustajistovaaleissa numerolla 33.  Kannatan pankin kehittämistä omistaja-asiakkaiden tarpeet tunnistaen ja kassapalvelut konttoreissa säilyttäen. Lisää ajatuksistani osuuspankin vaalikoneessa. Tee järkevä äänestyspäätös!

1 kommentti . Avainsanat: osuuspankki, vaalit, äänestys, Keski-Uudenmaan Osuuspankki

Tää on viimeinen taisto

Lauantai 16.4.2011 klo 10:03 - pk

Otsikko ei viittaa kuuluisaan kalliolaisen kapakan tarjoilijan sanomiseen, jolla hän ilmoitti Taisto Sinisalolle valomerkin lähestymisestä, vaan vaalikampanjan viimeiseen äänestystä edeltävään päivään.

Huomenna äänestäjät tekevät tärkeitä päätöksiä. 

Arvostetaanko Uudellamaalla asumisen suhteen valinnan vapausta vai pakotetaanko kansalaiset erilaisilla haittamaksuilla ja veroilla Helsingin lähiöihin.

Arvostetaanko luonnonläheistä asumista vai tiivistä kerrostaloasumista.

Arvostetaanko avointa kansainvälistä yhteiskuntaa vai sisäänpäin käpertymistä.

Arvostetaanko yhteiskunnassa tasa-arvoa vai eriarvoisuutta ja harvain valtaa.

Arvostetaanko yrittäjyyttä ja työntekoa vai onko suuntaus siihen, ettei kansalaisilla ole omasta toimeentulosta vastuuta olleenkaan.

Vastaavia arvostuskysymyksiä on pilvin pimein.

Mikäli olet seurannut kirjoitteluani tai käynyt vaalikoneellani tiedät varmaan, mitä mieltä minä olen asioista.

Mikäli luotat minun pitkään kokemukseen niin työelämästä kuin yhteisten asioiden hoidosta, kirjoita huomenna vaalilippuun 203. Ja suosittele samaa lähimmäisillesikin.

5 kommenttia . Avainsanat: vaalit, valinnan vapaus, äänestys, keskittäminen

Ennakkoäänestys alkoi aktiivisesti

Keskiviikko 15.10.2008 - petri kalmi

Ennakkoäänestyksen ensimmäinen päivä alkoi aktiivisesti. Kaiken kaikkiaan äänensä antoi 142.000  eli 3,4 % kaikista äänioikeutetuista.  Naiset olivat miehiä aktiivisempia. 

Prosentti oli  jonkun verran korkeampi kuin neljä vuotta sitten, joten voi toivoa että  kokonaisaktiivisuuskin siitä kasvaisi.Alle 24-vuotiaista kävi valitettavasti vain noin prosentin verran äänestämässä. Herätystä tarvittaisiin.

 Menkää  äänestämään ja houkutelkaa tuttunnekin.  Äänestäminen kannattaa aina!

1 kommentti . Avainsanat: äänestys

Ennakkoäänestys alkaa, äänestä klaukkalalaisia ehdokkaita

Tiistai 14.10.2008 klo 22:43 - petri kalmi

Huomenna keskiviikkona alkaa kunnallisvaalien ennakkoäänestys.  Ennakkoon äänestäneiden osuus on kasvanut jatkuvasti ja nestyskoppi.jpgoletettavasti näissäkin vaaleissa yli 40 %:ia äänistä annetaan ennakkoon. 

Toivottavasti äänestäjät ovat pystyneet muovaamaan selvän kuvan ehdokkaasta, kenelle äänensä antavat.  Monenlaisia lupauksia on jälleen tarjolla.  Kuitenkin realiteetit tulee muistaa. Ne sitovat tulevaa valtuustoa kuten ovat sitoneet nykyistä ja menneitäkin valtuustoja.  Nurmijärvellä on kyetty tekemään jo pitkään rakentavaa yhteistyötä eri puolueiden välillä. 

Sen sijaan alueellinen tasa-arvo ei ole toteutunut päätöksenteossa. Klaukkalasta on valtuutettuja vain 13, vaikka asukasluvun mukainen oikea määrä tulisi olla parinkymmenen luokkaa. 

Kun mietitään keskeisten Klaukkalan kehityshankkeiden, kuten uimahallin tai kevyen liikenteen väylien rakentamisesta tulee taakse saada tarpeeksi paikallista edustusta. Muista että kyseessä ei ole eduskuntavaalit eikä valita Nurmijärven suosituinta ihmistä, vaan valitaan valtuutettuja, jotka hoitavat määrätietoisesti oman kylän asioita. Äänestä ehdokasta, jolla on olemassa selkeät näytöt, vaikutusvaltaa, yhteistyökykyä ja kokemusta.

6 kommenttia . Avainsanat: äänestys, Klaukkala