Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiKiitos äänestäjille

Tiistai 30.10.2012 klo 2:39 - Pk

Nöyrä kiitos äänestäjille saamistani 363 äänestä. Äänimääräni kasvoi viime kunnallisvaaleista 20 äänellä. Nämä olivat kohdallani kuudennet vaalit ja joka kerta äänimäärä on kasvanut.

Keskusta sai Nurmijärvellä nyt tuhatkunta ääntä enemmän kuin viime eduskuntavaaleissa. Menetimme  neljä valtuustopaikkaa viime kuntavaaleista, mutta olemme kuitenkin toiseksi suurin puolue edelleen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaalit, äänestäjät, äänet

HSL vai ei?

Maanantai 15.10.2012 klo 17:58 - pk

Tämänpäiväisessä Yliniitun yläasteen vaalitentissä nousi esille HSL-liittyminen. Asia, jota ilman tietoa faktoista olisi helppokin kannattaa.  

Kuitenkin tämän hetkiset faktat puhuvat muuta.  Viime vuonna HSL toimitusjohtaja Suvi Rihtniemen suulla teki valtuustosalissa meille tarjouksen järjestelmään liittymisestä.  Perusfaktat tarjouksessa oli että Nurmijärven pitäisi maksaa laskutavasta riippuen 2-3 miljoonan euron liittymismaksun, liityttäessä meille ei tulisi yhtään vuoroa tai linjaa lisää nykyiseen ja vastineeksi pääsisimme matkustamaan samalla lipulla HSL:n sisällä.

Heidän tarjoama lipun hinta oli kuitenkin parikymppiä kalliimpi kuin nyt on Nurmijärvilippu, jolla esimerkiksi Helsingin keskustaan pääsee sadalla eurolla. Joten liittymisessä ei ole valtaosalle nykyisiäkään bussinkäyttäjiä kuin lisäkuluja.  Tälläkin hetkellä Nurmijärvilipun ohelle voi ostaa lipun, jolla pääsee vaihtamaan HSL-alueella liikennevälinettä.  Tosin tämän lipun käyttäjiä on vain pieni murto-osa koko matkustajamäärästä.

HSL:n kyytiin on lähtenyt Kuuma-kunnista Kerava ja Kirkkonummi. Ne eroavat meistä kuitenkin siten, että pääjoukkoliikenneväline niissä on juna.  Molempien kuntien lisämaksut HSL:lle on olleet miljoonia euroja vuodessa.  Keravalla mietitäänkin vaihtoehtoa HSL:lle.

Tilannetta mutkistaa vielä se, että nykyiset linja-autovuorot ovat luvanvaraisia ja ne aikaisintaankin loppuvat 2014, useat vielä monta vuotta sen jälkeenkin.

Eli pattitilanne jatkuu ainakin jonkun aikaa.  Joukkoliikennelaki kuitenkin velvoittaa meidät järjestämään liikenteen tavalla tai toisella. Tulevalle valtuustolle siis löytyy päätettävää.

Mikäli HSL:ssä ei olisi tuota järjetöntä kynnysmaksua ja toiminta olisi tehokasta niin mikä ei.  Mutta kun...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joukkoliikenne, HSL, liikennöintiluvat, joukkoliikennetuki

Vaalien jälkitunnelmia

Maanantai 18.4.2011 klo 22:58 - pk

Eilisen vaalipäivän jälkeinen päivä on ollut kiireinen. Aamusta alkaen ulkomainosten noutamista, illalla kunnanvaltuuston kyselytuntia johtamassa ja äsken oman valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön johtokunnan yhteinen analyysipalaveri.

Eilinen tulos veti mietteliääksi. Populististen puolueiden esiinmarssi on tapahtunut monessa muussakin maassa, mutta on eilisessä tuloksessa puolueellamme omaakin syytä.

Hallitusvastuussa on unohtunut oma aate ja menty liikaa valtionhoitajaroolin taakse.  Herkkyys aistia kansan mielenliikkeitä on heikentynyt vallantäyteisyydessä.  Hallitusohjelmaan tehdyt kompromissit ja niiden mukainen toiminta ovat vieraannuttaneet kannattajat.

Kun itse analysoin saamaani 949 äänen saalista tein muutamia havaintoja.  Tuntuu siltä, että  kunnallisvaaleissa tyypillinen kannatuslisäni "puolueettomat konservatiivit" valuivat nyt muualle.  Äänestäjissäni on varmaankin suurempi osuus peruskeskustalaisia kuin normaalisti.

Kotikunnan ulkopuolella toiminta oli näennäisestä aktiivisuudesta huolimatta ponnetonta.  Terästystä tarvitaan.

Paljon muutakin tuli mieleen mutta nyt lähden nukkumaan ja valmistautumaan klo 8 alkavaan Kuuma-hallituksen Tuusulassa pidettävään kokoukseen. Sen jälkeen jatkuu vaalimainosten purkushow.

12 kommenttia . Avainsanat: vaalit, äänet, oppositio,

Hirvivaara

Maanantai 29.9.2008 klo 13:28 - petri kalmi

hirvestys_009.jpg Eilen palatessani viikonloppumatkaltani olin vähällä ajaa hirven päälle. Paikka oli Klaukkalantien alussa heti moottoritieltä noustuani. Tien molemmin puolin on metsää, joten hirvet todennäköisesti käyttävät ko paikkaa kulkureittinään.  

Viikonloppuna alkoi hirvimetsästys, joten eläimiä liikkuu todennäköisesti normaalia enemmän näinä aikoina. Hirvet säntäilevät teille sekä metsästyksen että kiima-ajan vuoksi.

 Hirvivaara on suurimmillaan auringonlaskun aikaan, kun hirvet vetäytyvät syöntipaikoilta nukkumapaikoilleen.  Varsinkin hirvivaroitusmerkkien kohdalla kannattaa olla varovainen.

 So let´s be careful out there!

2 kommenttia . Avainsanat: hirvi. liikenneturvallisuus