Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiEriävä mielipide Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmaan

Tiistai 1.3.2011 klo 13:10 - pk

Olen ollut Keski-Uudenmaan Kuumakuntien edustajana Helsingin kevytvyl2.jpgSeudun liikennejärjestelmäsuunnitelman Ohjausryhmässä. Tänään oli viimeinen kokous ja niinhän siinä kävi, että jälleen meidät kehyskunnat jyrättiin laitettaessa hankkeita kiireysjärjestykseen. 

Muutama vuosi sitten julkisuuteen putkahtanut miljardihanke Pisararata arvotettiin kiireellisemmäksi kuin esimerkiksi Klaukkalan ohikulkutie, Hyrylän ohikulutie ja Espoon kaupunkirata.  Näistä kolmesta on lähes toteuttamisvalmiit suunnitelmat suhteen ja ne ovat kustannuksiltaan vain murto-osa tuosta Pisarasta.

 

Muita eriävään mielipiteeseen laitettavia kohteita ovat Klaukkalan radan ja Kerava-Nikkilä radan kiireysasteet.  Olen koko ajan esittänyt, että niiden toteutus tulisi olla mieluummin jo 2020-luvulla kuin 2040-luvulla. Mitä kauemmas toteutus siirtyy, sen enemmän tulee vaihtoehtoisia rahareikiä valtiolle.

 

On suunnitelmassa jotain hyvääkin.  Prioriteetiltaan ensimmäiseksi tulivat metropolialueen liikennestruktuurin pienet kustannustehokkaat hankkeet, joita ovat mm kevyen liikenteen väylät, liityntäparkkipaikat, tavaraliikenteen palvelualueet yms.  Nyt pitää vain ponnistella, että ko hankkeiden rahoja tulee myös Helsingin ulkopuolelle.

 

Suunnitelma menee eteenpäin tuleviin hallitusohjelmaluonnoksiin lisättäväksi.  Toivottavasti Kiviniemen kakkoshallitus löytää sieltä ne meidänkin kohteet!

 

Olo hieman turhautunut mutta toisaalta taisteluhenkinen.  Eduskuntaan pitää valita ihmisiä, jotka ymmärtävät myös Helsingin ulkopuoliset tarpeet!

 

Työ jatkuu!

1 kommentti . Avainsanat: HSL, liikenne, rata, Klaukkala, Kerava, Nikkilä, Ohikulkutie

Ohikulkutielle uusi linjaus marraskuussa

Torstai 2.10.2008 - petri kalmi

Marraskuussa kunta järjestää yleisötilaisuuden, jossa tulevan ohikulkutie.jpgohikulkutien linjauksia ja nykytilaa valotetaan kaikelle kansalle.Juuri nyt olemme siinä tilanteessa, että Tiepiiri käynnisti kariutuneesta yleissuunnitelmasta jäljelle  jääneellä rahalla tarkistamistyön siitä, mikä voisi olla tien vaihtoehtoinen linjaus.Ensimmäinen linjaushan kaatui rahaan. 14 miljoonan urakka muuttui 30 miljoonan urakaksi alueen tarkemman maaperätutkimuksen jälkeen. Tähän valtiolla ei ollut rahaa.Uuden tielinjauksen pitäisi löytyä mahdollisimman läheltä aikaisempaa suunnitelmaa.Eteläisin vaihtoehto on Klaukkalan pohjoispuolen harjanteella ja pohjoisin Nummimäen eteläpuolella.Kunta on aktiivisesti mukana tutkimassa näitä vaihtoehtoisia linjauksia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ohikulkutie, Klaukkala