Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiOsuuspankkivaaleissa ehdokas 33

Keskiviikko 30.10.2013 klo 21:59 - pk

Olen ehdokkaana Keski-Uudenmaan Osuuspankin edustajistovaaleissa numerolla 33.  Kannatan pankin kehittämistä omistaja-asiakkaiden tarpeet tunnistaen ja kassapalvelut konttoreissa säilyttäen. Lisää ajatuksistani osuuspankin vaalikoneessa. Tee järkevä äänestyspäätös!

1 kommentti . Avainsanat: osuuspankki, vaalit, äänestys, Keski-Uudenmaan Osuuspankki

Summary 2012

Maanantai 31.12.2012 klo 16:57 - pk

Summary 2012

Vuoden vaihtuessa on perinteisesti ollut tapana muistella kulunutta vuotta. Minulle mennyt vuosi on ollut voittopuoleisesti myönteinen.

Vuoden ehdoton kohokohta oli itsenäisyyspäivänä saatu ylennys majuriksi, asia josta olen ylpeä ja iloinen.

Kotirintamalla kaikki hyvin. Kodin lähes vuoden kestänyt täysremppa valmistui kesäksi, vielä kun saisi taulut seinille niin kaikki olisi mallillaan.

Willy aloitti koulunsa Harjulassa, koulussa mitä olin itse aikaansaamassa vuosia sitten.  On ilo nähdä miten työlleen omistautunutta henkilökuntaa kouluissamme onkaan.

Mökillä päärakennus sai uuden peltikaton ja Kaartjärvestä löytyi kohta mistä nousee yli puolenkilon ahvenia alvariinsa.

Autokanta uudistui, kuuden Fordin jälkeen siirryin bemariin, millä pääsee mökille vaikka teitä ei olisi aurattukaan.  Tosin kesähelteillä mikään ei voita avokattoista ruotsalaista.

Hölkkäkilometrejä tuli karvan alle tuhat sisältäen niin puolimaraton Hesassa, eurojen keruun yleisurheilulle Kunniakierroksella kuin maratonhiihdon Tsekeissä. Golfissa kertyi ennätykselliset yli 65 kierrosta.  Tasoitus tosin ei laskenut mutta vuosi sisälsi kohokohtana Hole In Onen Pattayalla helmikuussa.

Vuosi aloitettiin jämäköillä päätöksillä painonpudotuksesta ja kunnonkohotuksesta.  Teen saman päätöksen myös nyt, tosin muutaman kilon painavampana.

Matkailtua tuli parissakymmenessä maassa, uusina ihastuttava Kroatia ja mielenkiintoinen Vietnam.  Perinteinen sotahistoriamatka suuntautui Vienan Karjalaan. Kotimaan kohteista jäi erityisesti mieleen Olostunturi, Rovaniemi ja Lapinlahti.

Työrintamalla entisten konsultointikuvioiden lisäksi innostavaa oli uusi hallitusjäsenyys rakennusyritys Parmacossa.

Politiikkasektorilla talvella yritettiin ajaa Patea pressaksi, muistoksi jäi legendaarinen Paavo & Vuokko –muki.  Syksyn kunnallisvaaleissa äänimäärä kasvoi kuudetta kertaa peräkkäin, tällä kertaa 363 kuntalaista osoitti luottamuksensa minulle, mistä olen nöyrän kiitollinen.  Parhaillaan käytävät luottamushenkilöneuvottelut sitten näyttävät kuinka paljon ahkeraa vaalityötä ja suurta äänimäärää arvostetaan.

Kuntapuolella päätöksenteko oli edellisvuotisia harmonisempaa – uhka kunnallisen päätöksentekovallan kaventumisesta varmaan yhdisti.  Kuumassa hiottiin kannanottoja ja uusia sääntöjä, maakuntaliitossa puolustettiin yritysalueita ja kauppapaikkoja sekä HUSsissa ihmeteltiin vastuuministereiden himoa hajottaa toimiva järjestelmä.

EU:n Alueiden Komitea vei kokouksissaan Brysselin lisäksi Lissaboniin ja Rovaniemelle.  Tulevan toimintajakson talouskehyksiä hiottiin monessa yhteydessä varsinaisen päätöksenteon kuitenkin jäädessä vielä tulevaisuuteen.

Vuoden mittaan sain paljon uusia upeita tuttuja.  Vanhojen tuttujen ja ystävien kanssa he vaikuttivat siihen että vuodesta tuli loistava.  Kiitän kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivotan menestystä vuonna 2013!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nurmijärvi, vuosi 2012, vaalit, kuntoilu

Kiitos äänestäjille

Tiistai 30.10.2012 klo 2:39 - Pk

Nöyrä kiitos äänestäjille saamistani 363 äänestä. Äänimääräni kasvoi viime kunnallisvaaleista 20 äänellä. Nämä olivat kohdallani kuudennet vaalit ja joka kerta äänimäärä on kasvanut.

Keskusta sai Nurmijärvellä nyt tuhatkunta ääntä enemmän kuin viime eduskuntavaaleissa. Menetimme  neljä valtuustopaikkaa viime kuntavaaleista, mutta olemme kuitenkin toiseksi suurin puolue edelleen.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vaalit, äänestäjät, äänet

Vaalien jälkitunnelmia

Maanantai 18.4.2011 klo 22:58 - pk

Eilisen vaalipäivän jälkeinen päivä on ollut kiireinen. Aamusta alkaen ulkomainosten noutamista, illalla kunnanvaltuuston kyselytuntia johtamassa ja äsken oman valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön johtokunnan yhteinen analyysipalaveri.

Eilinen tulos veti mietteliääksi. Populististen puolueiden esiinmarssi on tapahtunut monessa muussakin maassa, mutta on eilisessä tuloksessa puolueellamme omaakin syytä.

Hallitusvastuussa on unohtunut oma aate ja menty liikaa valtionhoitajaroolin taakse.  Herkkyys aistia kansan mielenliikkeitä on heikentynyt vallantäyteisyydessä.  Hallitusohjelmaan tehdyt kompromissit ja niiden mukainen toiminta ovat vieraannuttaneet kannattajat.

Kun itse analysoin saamaani 949 äänen saalista tein muutamia havaintoja.  Tuntuu siltä, että  kunnallisvaaleissa tyypillinen kannatuslisäni "puolueettomat konservatiivit" valuivat nyt muualle.  Äänestäjissäni on varmaankin suurempi osuus peruskeskustalaisia kuin normaalisti.

Kotikunnan ulkopuolella toiminta oli näennäisestä aktiivisuudesta huolimatta ponnetonta.  Terästystä tarvitaan.

Paljon muutakin tuli mieleen mutta nyt lähden nukkumaan ja valmistautumaan klo 8 alkavaan Kuuma-hallituksen Tuusulassa pidettävään kokoukseen. Sen jälkeen jatkuu vaalimainosten purkushow.

12 kommenttia . Avainsanat: vaalit, äänet, oppositio,

Tää on viimeinen taisto

Lauantai 16.4.2011 klo 10:03 - pk

Otsikko ei viittaa kuuluisaan kalliolaisen kapakan tarjoilijan sanomiseen, jolla hän ilmoitti Taisto Sinisalolle valomerkin lähestymisestä, vaan vaalikampanjan viimeiseen äänestystä edeltävään päivään.

Huomenna äänestäjät tekevät tärkeitä päätöksiä. 

Arvostetaanko Uudellamaalla asumisen suhteen valinnan vapausta vai pakotetaanko kansalaiset erilaisilla haittamaksuilla ja veroilla Helsingin lähiöihin.

Arvostetaanko luonnonläheistä asumista vai tiivistä kerrostaloasumista.

Arvostetaanko avointa kansainvälistä yhteiskuntaa vai sisäänpäin käpertymistä.

Arvostetaanko yhteiskunnassa tasa-arvoa vai eriarvoisuutta ja harvain valtaa.

Arvostetaanko yrittäjyyttä ja työntekoa vai onko suuntaus siihen, ettei kansalaisilla ole omasta toimeentulosta vastuuta olleenkaan.

Vastaavia arvostuskysymyksiä on pilvin pimein.

Mikäli olet seurannut kirjoitteluani tai käynyt vaalikoneellani tiedät varmaan, mitä mieltä minä olen asioista.

Mikäli luotat minun pitkään kokemukseen niin työelämästä kuin yhteisten asioiden hoidosta, kirjoita huomenna vaalilippuun 203. Ja suosittele samaa lähimmäisillesikin.

5 kommenttia . Avainsanat: vaalit, valinnan vapaus, äänestys, keskittäminen

Uusimaa tutuksi

Keskiviikko 6.4.2011 klo 18:24 - pk

Tänään alkoi ennakkoäänestys ja vaalikampanja on hektisimmissä vaiheessaan.  Viime viikot ovat sujuneet maakuntamatkailussa tavaten uusmaalaisia turuilla ja turuilla.

Eilen kampanja-autoni vieraili Pornaisissa, Keravalla, Järvenpäässä, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Vihdissä. Tänään vuorossa olivat Vihdin Nummela, Lohja, Raaseporin Karjaa, Karjalohja sekä Nummi-Pusulan molemmat kuntakeskukset.  Vaalijulisteeni ilmestyivät myös Sammattiin.

Sää muodostaa puitteet kierroksen onnistumiselle.  Eilen oli mitä kaunein kevätpäivä, aurinko paistoi ja hanget sulivat silmissä. Ja ihmiset olivat iloisella mielellä.

Tänään taas vettä tuli tihuuttamalla lähes koko päivän.  Sumua oli konsanaan kuin kunnallisvaalien aikaan loppusyksystä. Ihmisiäkin oli liikkeellä eilistä vähemmän. Onneksi sateessakin oli taukonsa ja mm Karjaalla oli päiväsaikaan väkeä runsaasti liikkeellä.

Erityinen kiitos tämän päivän kanssamatkustajilleni.  Tatu Vanhanen toi pitkän puoluetyön tuomaa kokemusta kierrokselle. Hän itse oli ehdokkaana vuonna 1951, eli 60-vuotta sitten! Tatulla on valtava määrä tietoa ja tutkijana osuvaa analyysia asioista. Tatun poika Matti teki loistavan urakan pääministerinä luoviessaan Suomen laman ylitse.

Toinen tukipylväs kiertueella on ollut Handolinin Kirsti, jolla on laaja kontaktiverkko maakunnassa.  Hän kun on ollut nuoresta iästä huolimatta jo pitkään keskustan toiminnassa aina NKL-ajoista alkaen.  Nykyisin hän on mm kunnanhallituksen varapuheenjohtajana.  Viime eduskuntavaaleissa hän oli Vanhasen Merjan vaalipäällikkönä - tuloksena Merjalle ensimmäinen varasija Helsingin vaalipiirissä.

Huomenna kierros jatkuu Nummelassa, Vihdissä ja Karkkilassa. Mukaan mahtuu, kun ilmoittautuu minulle vaikka sähköpostissa.

Pääteemat torikeskusteluissa ovat veropolitiikka, Euromaiden ongelmat, eläkkeiden pienuus ja nuorten syrjäytyminen.  Monta hyvää evästystä on tullut eduskuntauralle.

Kiitän jo nyt minua äänestäneitä ja kehoitan muitakin tekemään vastuullisen valinnan - kirjoittamaan äänestyslipukkeeseen 203.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: uusimaa, maakunta, vaalit, äänestäjät

Ajatuksia vuodelle 2011

Maanantai 3.1.2011 klo 8:36 - pk

2011.jpgVuosi 2011 näyttää valoisammalta kuin edelliset pari vuotta.  Maailmantalous on selvästi elpynyt ja eri tutkimustenkin mukaan kansalaisilla on aiempaa enemmän optimismia tulevaisuuden suhteen.

Suuria haasteita ovat globaalisti rahamarkkinoiden vakauden säilyttäminen, kansantalouden kannalta suuren velkataakan hoito ja yksilöiden kannalta yhä eriarvoistuva yhteiskunta. Kansakunnan yhä selvemmästä jakaantumisesta menestyjiin ja putoajiin ollaan puhuttu jo jonkin aikaa.  

Ei ole oikein, että hyvinvointiyhteiskunnassamme esimerkiksi heikompituloisen viidenneksen (siis miljoonan suomalaisen) absoluuttinen terveydentila on heikkenemässä. Suomalaisen terveydenhuollon paradoksi on että parempituloisin viidennes käyttää kaikkein eniten terveydenhoidon palveluja, on kaikkein tervein ja maksaa tästä kaikesta suhteellisesti vähiten!  Kyseessä on iso asiakokonaisuus, jolle tulisi tehdä todellakin jotakin. Siihen voi vaikuttaa vain lainvalmistelulla ja ylimmällä päätöksenteolla, jotka tapahtuvat eduskunnassa

Kotikunnassamme Nurmijärvellä painitaan samanlaisten ongelmien kanssa kuin valtiontaloudessa.  Kunnan velkaantuminen jatkuu.  Investoinneilla tuotetaan kuntalaisille palveluja ja kyse onkin paljolti hankkeiden priorisoinnista.  Kunnan eri osien tarpeet tulisi huomioida.  Kolmen kyläkeskuksen lisäksi myös kymmenen elävää kyläyhteisöä tarvitsevat palveluja.

Keski-Uudenmaan Kuuma-kuntien hallituksen puheenjohtajuus on nyt osaltani tällä kertaa ohitse.  Kuuma laajentuu vuoden vaihteessa uudella neljällä kunnalla.  Nyt sillä on aiempaa paremmat edellytykset vaikuttaa alueelliseen päätöksentekoon.  Tämä tietenkin vaatii yksituumaisuutta.  Vaikeusastetta nostaa mm. se,  että Kokoomuksen metropolipolitiikkaa muotoilee Helsinki-keskeinen asuntoministeri Vapaavuori, Demarit ovat tehneet periaatepäätöksen seutuvaltuustosta, jossa meidän kehyskuntien rooli jää mitättömäksi ja että vihreät ovat pääideologinsa Soininvaaran ohjauksessa myös Helsinkiin keskittämísen kannalla.

Henkilökohtaisella puolella suuri koitos on kevään eduskuntavaalit, joista olen menossa eduskuntaan.  Asumisen vapauden, yrittäjyyden ja työnteon puolustamisessa sekä perusturvan kehittämisessä riittää tavoitteita. Politiikassa ja myös kampanjassani tulee tapahtumaan paljon!

Yrittäjäpuolella alkuvuosi näyttää hyvin mielenkiintoiselta sijoittamisen kannalta. Myös konsultointipuolella ollaan etenemässä.

Perinteiset kunnonkohotus- ja painonalennustavoitteet kuuluvat luonnollisesti asiaan.  10 kiloa pois ja vähintään yksi maraton tuntuvat tällä hetkellä helpoilta tavoitteilta. Katsotaan sitten vuoden päästä miten onnistuivat! Vuosi 2010 oli tässä suhteessa suuri pettymys.

Talouden pidossa pitää olla tarkkana. 

Ystäville ja läheisille tulee löytää aikaa. Ja olla parempi ihminen. Niin ja kiertää vähä maailmaa.

Eiköhän tässä niinkuin alkuun...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rahamarkkinat, vaalit, kuuma, terveydenhuolto

Summary 2010

Lauantai 1.1.2011 klo 20:00 - pk

kalmi_keskustan_kok.jpgVuoden vaihtuessa on aika miettiä mennyttä vuotta. Työelämän kannalta se oli suurten muutosten aikaa, harrastuspuolella lähes työtä vuorotta ja omassa elämässä varsin tasaista, mukavaa oleilua.

Valtuustovuosi oli edellistä paljon sävyisämpi ja helpompi näin valtuuston puheenjohtajan kannalta.  Tosin kuluneenakin vuonna kokouksille löytyi pituutta. Käytetyt sadat puheenvuorot jakaantuivat varsin epätasaisesti. Muutamalla valtuutetulla on vähintään yksi ja joskus useitakin kantoja lähes asiaan kuin asiaan, kun taas salissa istuu myös valtuutettuja, jotka eivät kertaakaan avanneet suutaan paitsi nimenhuudossa ja äänestyksissä. Budjettikäsittelystä tuli odottamaton, koska ennakko-odotusten vastaisesti budjettineuvotteluissa suuri vastuullinen ryhmittymä löytyikin keskustasta ja siitä vasemmalla olevista ryhmistä. Veroja kuitenkin päätettiin nostaa maltillisesti 0,25 %-yksiköllä.

KUUMA-yhteistyössä, jossa toimin hallituksen puheenjohtajana, reivattiin painopistettä roimasti palveluyhteistyöstä edunvalvonnan suuntaan. Helsingin seudun yhteistyökokouksessa (HSYK) vaikutamme muiden kehyskuntien kanssa metropolialueen kehittämiseen. Yhteistyötä tarvitaankiin, koska muuten Helsinki vie ympäryskuntia halunsa mukaan. Vuoden aikana neljä KUUMAN ulkopuolista kehyskuntaa Kirkkonummi, Vihti, Hyvinkää ja Sipoo tekivät päätökset KUUMAAN liittymisestä.

Maakuntavaltuustossa valmisteltiin puitteita uudelle maakuntakaavalle. Maakuntaliiton rooli tulee korostumaan, koska myös Itä-Uusimaa liittyy Uudenmaan maakuntaliittoon vuodevaihteessa. HUSsin valtuustossa toiminta oli uuden toimitusjohtajan myötä tasapainoisempaa, tosin budjetin ylitysten kanssa taistellaan edelleen . Mukavina tapahtumina vuoden mittaan mieleeni jäivät mm maakuntaparlamentti, puolueristeily ja kyläillat, joita pidettiin tällä kertaa Kirkonkylässä ja Klaukkalassa.

Euroopan Unionin Alueiden komitea, jossa olen varajäsenenä tarjosi oivan näkymän eurooppalaiseen päätöksentekoon.  Osallistuin Belgian Brysselissä ja Tournaissa, Espanjan Leonissa ja Maltan Valettassa aluepolitiikkaa, maatalousasioita ja talouspolitiikkaa käsitteleviin valiokuntien kokouksiin ja puolustin niissä Suomen etua. Kussakin kokouksessa on Suomesta aina kolme edustajaa.

Seurakuntavaalit pidettiin, ja niissä suurimman äänimäärän sai Keskusta.

Merkittävä uusi asia minulle oli lupautuminen kansanedustajaehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa.  Ehdokkaaksi ilmoittautuminen sai hyvän vastaanoton ja kampanjaa valmistellaan kovalla vauhdilla.

Tein suuria muutoksia työelämässä. Vaihdoin ensin talvella kotimaan liiketoimintavastaavan tehtäväni yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi. Ja loppukesästä siirryin kokonaan pois kuukausipalkkaisesta työstä yrittäjäksi. Yrittäjätoimintani jakautuu kahteen eri osaan.  Toisaalta harjoitan sijoitustoimintaa ja toisaalta käynnistelen markkinoinnin konsultointiyritystä Kalmi Consultingia. Liityin takaisin Klaukkalan Yrittäjiin vuosikymmenen tauon jälkeen.

Vuoden mittaan tuli matkusteltua hieman yli kymmenessä maassa, uusina kohteina Malta, Bosnia-Herzegovina ja Egypti.  Muunlaista harrastustoimintaa olivat kolme kertausharjoitusta ja alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokurssi.  Lunastin keväällä Lopen mökin täysin omakseni, joten mökillä tuli vietettyä enemmän aikaa kuin koskaan.

Kulttuuririennoista voisi mainita Taaborinvuoren näytelmät, Aleksis Kivenpäivän juhlan ja U2:n megakonsertin.

Kuntoilupuolella jäi maraton väliin toista kertaa tällä vuosikymmenellä.  Yli 1000 harjoituskilometristä huolimatta pikku flunssat pätkivät vuoden siten, etten tuota perinteistä vuositavoitetta täyttänyt :-(. Golfikaan ei kehittynyt ja tasoitus pysyi siinä 12 korvilla.

Tapasin vuoden mittaa suuren määrän uusia upeita ihmisiä.  He sekä entiset tutut ja ystävät vaikuttivat keskeisesti siihen, että vuodesta 2010 tuli loistava vuosi!  Kiitos Teille ja heille kaikille!

Tämän vuoden suunnitelmista kerron lähiaikoina.

1 kommentti . Avainsanat: vaalit, eu, kuuma, maakunta

kotisivujen merkityksestä

Tiistai 28.10.2008 klo 22:23 - petri kalmi

Näin vaalien jälkeen on aika pohtia mennyttä kampanjaa.  Uutena mediana minulla oli internet ja erityisesti nämä kotisivut.  Olen iloinen siitä, että aloin niitä kirjoittaa.  Erityisesti jokapäiväistä blogia kirjoittaessa on joutunut kokoamaan ajatuksiaan ja etsimään faktatietoa eri tavalla kuin ennen.

Blogin lukijamääriin olen tyytyväinen.  Minulla ei ole tietoa minkälaisia lukuja ihmiset yleensä saavat mutta minulla ne liikkuivat 20 ja 78 välillä päivittäin.  Tietenkin oli paljon päällekkäisyyttä, mutta kiitettävän moni otti yhteyttäkin sähköpostin kautta. Blogiin suoraan tuli muutamia kymmeniä kommentteja. Muutaman "häirikköviestin" jouduin poistamaan. Katson että "julkaisijana" vastaan siinä mielessä sivujen sisällöstä, vaikka kommentoija olisikin ollut joku toinen.  Otin tietenkin printit ennen poistamista.

Huomenna on verovaltuusto.  Siellä tullaan päättämään ensi vuoden veroista.  Nykyinen taso säilyy lähes kaikessa.  Kunnallisveroprosentti  tullee olemaan myös ensi vuonna 18,75, siitä tuskin äänestetäänkään.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotisivut, vaalit

Onko vaalien jälkeistä elämää?

Maanantai 27.10.2008 klo 21:39 - petri kalmi

Tänään oli valtuuston kyselytunti ja Keskustan valtuustoryhmän kokous.  Kokouksessa oli läsnä myös kunnallisjärjestön johtokunta.  Lista-asioiden lisäksi ruodittiin vaaleja.  Vaikka kritiikkiäkin löytyi mm valtakunnallisen kampanjan suhteen totesimme että meillä on loistava yhteen hiileen puhaltava valtuustoryhmä.  Kokouksessa tehtiin valinnat puolueiden välisiin neuvotteluihin.  Neuvotteluihin osallistuvat Kirsti Handolin, Kallepekka Toivonen ja allekirjoittanut, joka toimii myös käsikassarana, mikäli puolueet päättävät pienemmän valmistelevan ryhmän valinnasta edellisten kahden vaalin mukaisesti. 

Tässä vaiheessa haluan vielä kerran esittää kiitokset kunnallisjärjestömme tomeralle puheenjohtajalle Virpi Korhoselle.  Hän oli äärimmäisen aktiivinen ohjatessaan kampanjaamme ja tsempatessaan ehdokkaita useissa ehdokastilaisuuksissa. Hän toimii äänitorvena myös Keskustan puoluevaltuuskunnassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, keskusta, neuvottelijat

Alea iacta est eli arpa on heitetty

Lauantai 25.10.2008 klo 23:09 - petri kalmi

Kohta siirrymme sunnuntain, vaalipäivän puolelle. Sain juuri jaettua viimeiset käteen jääneet esitteet.  Eli kaikki, mitä suunnittelinkin kuntavaali.jpgkampanjan suhteen, on tehty. Jonkun verran suoramainontaa ja lehti-ilmoittelua, kolme ulkomainostaulua ja tämä niin mukavaksi harrastukseksi muodotunut webbi. Pai kertaa olen ehtinyt myös toreille ja turuille.  Tällä kertaa paneelit jäivät ulkomaanmatkojen vuoksi väliin.

Jonkin verran olen saanut kritiikkiä siitä, että lupailen liian konkreettisia asioita nykyisessä taloudellisessa tilanteessa.  Minun mielestäni meillä tulee olla rohkeutta ottaa ihan oikeasti asioihin kantaa ja tehdä haaveista totta.  Liian paljon näkyy sellaisia pullamössökampanjoita, joissa leikitään kauniilla sanoilla ilman minkäänlaista konkretiaa. 

Joskus oikein miettii että onko kaikki ehdokkaat ihan oikeasti mukana kunnallisvaalikisassa, jonka tuloksena pääsee päättämään kuntalaisten arkipäivää koskevista tärkeistä asioista. Joidenkin osalta tuntuu että ovat mukana suosituin nurmijärveläinen-kisassa.

Huomenna sitten äänestämään.  Numero 18 on helppo kirjoittaa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, kampanja

Pirunsarvia ja puuttuvia istutuksia

Lauantai 18.10.2008 klo 19:47 - petri kalmi

Tänään törmäsin ensimmäisen kerran omalta osaltani vaalimainosten tuhrimiseen. Joku tunne-elämältään järkkynyt oli sutannut Lahnuksentien varrella olevaa mainostauluani mm pirunsarvilla ja teksteillä.  Pirunsarvien ajattelin ensin olevan jonkun minut hyvin tuntevan henkilön aikaansaannos, mutta tekstilisäykset Goebbelseineen ja kirosanoineen viittaavat johonkin ihan muuhun. Parhaillaan ollaan etsimässä  176-184 senttistä lukion käynyttä klaukkalalaista nuorukaista. Jäljillä ollaan. Seuraamuksena voi olla mahdollinen sakko ja yli 300 euron vahingonkorvaus. Syyllisen kiinnisaantiin johtavasta vihjeestä tulee kunnon rahapalkkio. Antakaa vinkkejä.

Muuten ulkomainonnassa on kunnanhallituksen ja eri puolueiden hyväksymiä sääntöjä pidättäytyä asemakaava-alueilla mainostamisesta noudatettu. Poikkeuksena tuntuvat olevan jotkut kokoomuksen ja vihreiden ehdokkaat.  Sääntöjen noudattaminen tuntuu vaikealta. Mitenkähän ajan mittaan sitten on päätöksenteko. Löytyykö silloinkaan vastuuntuntoa?

Tänään päivällä olin kymmenkunnan muun klaukkalalaisen keskustaehdokkaan kanssa jakamassa ilmapalloja ja esitteitä kylämme eri kauppojen pihoilla. Tunnelma oli kylmästä tuulesta huolimatta vireä.terkkarin_parkkip_002.jpg

Poistullessani huomasin, ettei  Klaukkalan terveyskeskuksen hienon parkkipaikan istutuksia ole vieläkään saatu kuntoon.  Jo viime vuonna vuorimännyt valahtivat jyrkästä rinteestä veden mukana alas. Asiaa kysellessä puut luvattiin palauttaa kasvuunlähtötarkastuksen jälkeen. Ei ole palautettu. Kunta on maksanut istutuksista. Toivottavasti se myös valvoo etuaan.

 

 

 

5 kommenttia . Avainsanat: mainos, sottaaminen, nuorisorikollinen, vaalit, istutukset

Saturday morning fever

Lauantai 20.9.2008 klo 9:13 - petri kalmi

Olin perjantai-illalla Hesassa ravintola Luxissa Keskustan Koti-bileissä. Illan päätähdet olivat Lepsämän raspikurkku Vanhanen sekä kovaa ja korkealta laulava Jenni Vartiainen. Molemmat vetivät settinsä hyvin. Matilla oli asiaa kuten aina. Yhtenä teemana nousi esille viime päivien hittiaihe Puutarhakaupunki vastaan Betonilähiöt.  Eilisen gallupin mukaan 53 % on puutarhakaupungin puolesta ja vain viidennes vastaan.  Eniten betonikaupungin ihailijoita löytyy Vihreistä ja Kokoomuslaisista.  Uskoisin, että jos vastaavan gallupin järjestäisi Nurmijärvellä niin tulos olisi 95 % puutarhakaupungille -5 % betonilähiöille.  Mistähän ne Nurmijärven Kokoomusta ja Vihreitä äänestävät tosissaan haaveilevat? 

Yksi keskeinen tekijä, joka puoltaa Matin ajattelua on energiantuotanto. Kun Nurmijärvellä tuotettavasta kaukolämpöenergiasta 95 % on bioenergiaa niin Helsingissä vastaava osuus on uusiutumattomia luonnonvaroja! Taitaa Demarien Lipposen, Kokoomuksen Vapaavuoren ja Vihreiden Soininvaaran nurmijärveläisten jatkuva mollaaminen ollakin vain huonoa omaatuntoa. 

Katselin mainioista paikallislehdistämme puolueiden ehdokasluetteloita. Huomioni kiinnittyi omaan Keskustan listaan, mikä oli 50 % pidempi kuin muiden suurten puolueiden. Listalla on lähes 40 naista eli noin saman verran kuin Kansallisella Kokoomuksella ja Suomen Sosialidemokraattisella puolueella yhteensä. Ehdokkaita on joka kylältä  ja ammatti- ja ikäjakaumassa on valinnanvaraa varmasti jokaiselle omaa ehdokasta etsivälle. Olen ylpeä porukastamme.

4 kommenttia . Avainsanat: ympäristö, kotivaalit, ehdokkaat, energia