Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiLahnuksen ampurataa ei saa laajentaa

Maanantai 13.8.2012 klo 8:28 - pk

Lahnuksen ampumarataa, joka sijaitsee Espoon puolella kuntien rajaa, mutta minkä melualue on käytännössä Klaukkalan Harjulassa ja Kuonomäessä, ollaan massiivisesti laajentamassa.  Alueelle on haettu lupaa rakentaa kolme rataa lisää ja muutenkin laajentaa toimintaa nykyisestään seitsemänkertaiseksi nykyisestä 80.000 laukauksesta 560.000:een. Tällöin nykyinen haulikkopainotteisuun muuttuisi kivääripainotteiseksi, jolloin melukin olisi esimerkiksi hirvikiväärien osalta ihan eri luokkaa kuin nykyisin.  Rataa ei ole mainittu vaihemaakuntakaavassa seudullisena eikä maakunnallisena ampumaratana.  Vastusta ehdottomasti toiminnan laajentamista nykyisestään.

1 kommentti . Avainsanat: lahnus, harjula, klaukkala, melusaaste

Onnistuneet Harjulan iltamat

Sunnuntai 16.11.2008 klo 18:13 - petri kalmi

rock.jpgEilen illalla oli Roinelassa Harjula-Seuran perinteiset iltamat.  Ohjelmassa oli avauspuheeni, tanhuryhmä Lipokkaiden puolituntinen näytös ja kylän uuden bandin Harjula House Bandin loistava konsertti.  Bandin kuudesta jäsenestä ovat Harjulasta Tuokon Niklas ja Seleniuksen Toni. Bandi veti kolme 40 minuutin settiä todella hyvää rockia ja tanssimusiikkia. Hyviä covereita kuusikymmenluvulta aina nykypäivään. Erillisen huomion ansaitsee bandin laulusolisti, Kankaan Veera.  Tytössä on kykyä ja karismaa suureksikin lavatähdeksi! 

Lavalle saatiin pariinkin otteeseen Sir Amateurs!  Vanhemmat kyvyt osoittivat myös että kyllä taitoa ja asennetta löytyy etenkin rockin soittoon!

Paikalla oli ilahduttavan paljon väkeä, noin 150!.  Lipokkaat hoitivat hienosti järjestyksenpidon, puhvetin ja arpajaiset.  Erillinen kiitos seuramme jäsenelle Härkösen Pirjolle, joka oli järjestelyiden takana.

Ensi vuonna on sitten Seuran 30-vuotisjuhlat.  Ohjelmassa on varmaan hieman enemmän juhlallisuuksia mutta uskon, että peruskonsepti kylän oman bandin kanssa on jälleen se runko, joka saa ihmiset viihtymään.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harjula, iltama, tanssi , musiikki

Ensi vuonna Lahnuksentien kevytväylä!

Maanantai 3.11.2008 klo 22:27 - petri kalmi

Kaikki Klaukkalassa asuvat tietävät Lahnuksentien vaarallisuuden.  Tie on kapea ja mutkainen ja sillä ei ole kevyen liikenteen väylää kevytvyl.jpglukuunottamatta sataa metriä K-marketilta ja kolmea sataa metriä Polimoonilta.  Välissä siis on yli kaksi kilometriä vaarallista pätkää.  Harjulassa asumanani aikana kahteen kertaan on väylä ollut toteutuakseen. Molemmilla kerroilla sen rakentaminen on kaatunut valituksiin.

Nyt Uudenmaan tiepiirissä on varaus sen määrärahalla ensi vuodelle ja usko on vahva, että se myös rakennetaan!

 

5 kommenttia . Avainsanat: harjula, liikenne, turvallisuus

Ympäristö- vai pelkkä hajuhaitta?

Lauantai 1.11.2008 klo 20:01 - petri kalmi

Tänään laittaessani pihaa talvikuntoon tapahtui taas tuttu ilmiö. Noin kolmen maissa tuntui todella voimakas palaneen muovin muovi.jpgtuoksu.  Ilmiö, mikä on toistunut ainakin minun Harjulassa asumisajan eli parikymmentä vuotta silloin tällöin.

Katukeskusteluissa syyksi on aina epäilty puolen kilometrin päässä olevaa Polimoonin muovipakkaustehdasta.  Olen kiinnittänyt huomiota, että silloin kun hajua ilmenee se tapahtuu normaalisti alkuyöstä.  Pitääpä selvittä mistä on kysymys.

Muoveja kun on monenlaisia. Osan pystyy polttamaan uunissa, osa taas on ehdottomasti myrkyllistä poltettaessa matalissa lämpötiloissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ympäristö, harjula

Harjula Seuran iltamat 15.11

Torstai 30.10.2008 klo 21:28 - petri kalmi

Tervehdys kaikki harjulalaiset ja Harjulasta kiinnostuneet.  Joka syksyiset Harjula Seuran Iltamat järjestetään Klaukkalan roinela.jpgnuorisoseurantalo Roinelassa lauantaina 15.11 klo 19.

Ohjelmassa tanssiesityksiä ja ennen kaikkea tanssia.  Tilaisuudessa soittaa Harjula House Band ja toiveena olisi saada lavalla piipahtamaan myös maankuulu Sir Amateurs, tietenkin Harjulasta. 

Paikalla on Puhvetti, mutta jos haluaa miestä väkevämpää tulee ottaa omat juomat mukaan. 

Lipun hinta on symbolinen 2,50 €. Lippuja saa mm allekirjoittaneelta ja Harjulan Kioskista.  Muita myyjiä ovat Helojoen Martti, Härkösen Pirjo ja Pyyn Kirsi.  Tervetuloa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harjula, tanssi, iltama

Jalankulkusaareke Lahnuksentielle Jussinkulman kohdalle.

Torstai 25.9.2008 klo 22:27 - petri kalmi

lahnuksentie.jpgLiikenneturvallisuus parani Lahnuksentiellä Vaikka Lahnuksentien kevyen liikenteen väylää on jouduttu jo odottamaankin erilaisten valitusten johdosta toistakymmentä vuotta, jotain sentään on tapahtunut. Koulujen liikenneturvallisuuskampanja toi jalankulkusaarekkeen myös Lahnuksentielle Jussinkulman kohdalle. Uudenmaan tiepiiri rakennutti sen hyvään kohtaan, jossa molemmilla  puolilla on bussipysäkit. Kyseisillä pysäkeillä odottavat bussejaan Huitintien ja Ylä-Syrjälän asukkaat. Koko alue ei ole ihan vielä valmis, mutta kun ajoratamerkinnät saadaan tehtyä, on kaikenikäisten hieman turvallisempaa ylittää tie pysäkkien kohdalta.Parannus on pieni, mutta tärkeä.  Vielä kun saataisiin ylinopeudet kitketyksi, niin liikkuminen olisi turvallisempaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikenne, turvallisuus, Harjula

Bioenergiaa Harjulaan

Perjantai 19.9.2008 klo 17:44 - petri kalmi

Minulta on kysytty Nurmijärven Sähkön hallituksen varapuheenjohtajana bioenergian käytöstä kunnassamme. Kunnassa alettiin jo 80-luvulla kehittämään ensimmäisinä Suomessa ennakkoluulottomasti kotimaisen ja uusiutuvan energian tuotantoa. 

Tulokset ovatkin loistavat.  Esimerkiksi tänä vuonna noin 95 % kunnassa käytettävästä kaukolämmöstä on kotoisin bioenergiasta.  Ensi vuonna tullaan Harjulaan rakentamaan bioenergialla toimiva hakevoimala.  Voimala tuottaa lämpöenergiaa, jota jaellaan koteihin kaukolämpöverkoston kautta.  Epäilyksiä, että hakevoimala tuottaa paljon raskasta liikennettä alueelle voi hälventää toteamalla, että ko voimala tarvitsee kuukausittain vain muutamia täyttökertoja. 

4 kommenttia . Avainsanat: bioenergia, Harjula, ympäristö