Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiKlaukkalan markkinatunnelmia

Sunnuntai 21.10.2012 klo 20:16 - Pk

Tänään järjestettiin jokavuotiset Klaukkalan syysmarkkinat. Viileästä säästä huolimatta väkeä riitti tungokseen asti. Sää suosi lämmintä VaaliPysäkkämme. telttaosastoltamme monet siirtyivät sisätiloihin kahvittelemaan, hakemaan ilmapalloja, tekemään huippuostoksia kirppariltamme ja ennenkaikkea keskustelemaan ehdokkaidemme kanssa, joita oli paikalla kolmisenkymmentä. Mukimenekin pohjalta reilusti yli puolen tuhatta vierailijaa sai vaihtaa ajatuksiaan.

Keskeisiä teemoja olivat kunnalliset investoinnit ja palvelujen kehittyminen. Klaukkalan uimahalli oli monen toiveissa  korkealla. Liikenteen sujuvuutta liityntäparkkeineen ja ohikulkuteineen toivottiin. Kunnallisten palveluiden parantaminen mm terveyspalveluiden osalta oli monen huulilla.

VaaliPysäkillä oli tarjolla myös taidetta.  Jotkut Matti Vanhasen tekemät taulut ja Tatu Vanhasen patsaat nousivat tarjousmenettelyssä jopa 200 euroon!

VaaliPysäkki on avoinna myös tulevalla viikolla arkisin 15-19, lauantaina 10-17 ja sunnuntaina vaalikahvien merkeissä klo 9-20, minkä jälkeen on vaalivalvojaiset. Viimeisenä ennakkoäänestyspäivänä tiistaina on aamukahvit klo 8-10. Tervetuloa! Kirpputori on avoinna myös samoina aikoina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Klaukkala, markkinat, investoinnit

Liikuntainvestointeja Klaukkalaan

Perjantai 19.10.2012 klo 22:44 - pk

Viime maanantaina pidetyssä Isoniityn ysiluokkalaisten paneelissa tuli kysymys Klaukkalan liikuntainvestoinneista, joten ajattelin tässä hieman tilittää niistä.

Klaukkalan harjoitusjäähallista tehtiin päätös viime vuoden valtuustossa. Se tullaan rakentamaan nykyisen jäähallin viereen.  Jääurheilua harrastamattomat ihmettelevät sen tarvetta, mutta tosi on että Klaukkalassa on niin paljon jääkiekkoilijoita, taitoluistelijoita, ringetenpelaajia, että nykyiseen halliin eivät kaikki vain mahdu.

Klaukkalan monitoimitalo, mihin tulisi sijoittumaan tilat sekä liikunnalle että kulttuurille (musiikki- ja tanssiopistot) hyväksyttiin viime viikon kunnanhallituksessa kiirehdittäväksi. Tila myös ratkaisisi nuorisotoimen tarpeita. Marraskuun puolen välin budjettivaltuustossa tullaan sitten katsomaan säilyykö hallituksen päätöksessä ollut yksituumaisuus.  Demarit ovat kuulemma jo keräämässä joukkoja lykätäkseen päätöstä.

Monitoimitalokaan ei vielä ratkaise salibandyn tarpeita.  Säbähallia on suunniteltu Arkadian lukion yhteyteen rakennettavaan liikuntasaliin.  Arkadialla olisi siihen millin verran rahaakin mutta kunnalta tarvittaisiin paljon lisää ja päätöksiä.

NJS:lle myönnettiin elokuun valtuustossa takaus jalkapallokuplahallin rakentamiseen.  Viime päivien uutisia en tiedä, että onko halli menossa eteenpäin jo tänä syksynä, kuten aikomus oli. Toivottavasti on jotta yksi Uudenmaan suurimmista jalkapalloseuroista voisi tarjota yhä useammalle kuntalaisille harrastusmahdollisuuden.

Klaukkalan uimahalli on ikuisuusasia.  Me Klaukkalaiset olemme sitä ajaneet jo parikymmentä vuotta. Aina kriittisellä hetkellä kuitenkin yhtynyt Rajamäki-Kirkonkylä -rintama on pystynyt tunkemaan Rajamäen uimahallin laajennuksen sen edelle.  Näin kävi viime syksynäkin kun kaikkien yllätykseksi Klaukkalan Kokoomuksen johtohenkilöt menivät Rajamäen Kilpauintikeskuksen rahoituksen taakse.  

Klaukkalan urheilualueen huoltorakennuksen remontti on siirtynyt valtuustossa vuodesta toiseen koska aina on alueelle ollut tulossa jotain isoa, jolla paikattaisiin remonttitarve. Katsotaan käykö taas kerran niin kun monitoimitaloa aletaan pykäämään samalla alueelle.

Tässä jotain aluksi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikunta, nuoret, klaukkala, investointi, nurmijärvi

Klaukkalan monitoimitalo myötätuulessa

Sunnuntai 14.10.2012 klo 9:16 - pk

Klaukkalaan suunniteltu monitoimitalo on nyt myötätuulessa.  Hanke mihin tulisi sijoittumaan tiloja liikunnalle ja kulttuurille hyväksyttiin kunnanhallituksessa seuraavin merkinnöin:

Päätettiin muuttaa nimi Nurmijärven monitoimitaloksi. Aikaistettiin hanketta siten, että vuodelle 2013 varataan 450 000 euroa, 4 600 000 euroa vuodelle 2014, 6 950 000 euroa vuodelle 2015 ja 0 euroa vuosille 2016 - 2017.

Hanke siis olisi valmis jo vuonna 2015!  Sen verran kyläpolitiikka pääsi mukaan että nimi muuttui Klaukkalan sijaan Nurmijärven monitoimitaloksi. Mutta ei nimi miestä/naista pahenna. Tärkeintä on tietenkin että hanke lähtee yksimielisesti eteenpäin kunnanvaltuuston kokoukseen marraskuun puoliväliin.

Tämäkään hanke ei tietenkään poista vielä kaikkia tarpeita mutta on kuitenkin eteenpäin menoa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: klaukkala, nurmijärvi, monitoimitalo, liikunta, kulttuuri

Klaukkalan VaaliPysäkistä koko kylän kohtaamispaikka

Lauantai 13.10.2012 klo 8:12 - pk

Tervetuloa Keskustan VaaliPysäkille Klaukkalan torin viereen. Olemme avoinna vähintään arkisin klo 15-19 ja viikonloppuisin 13-17, mutta aina kun ovet ovat auki olet tervetullut. Tarjolla pullakahvit, asiaa ja hyvää seuraa. VaaliPysäkillä myös leikkinurkkaus lapsillle. Piipahda vaikkapa kävelylenkillä tai kauppakäynnin yhteydessä.


Käy katsomaan avajaiskuvia vaikkapa Nurmijärven Keskustan FB-sivuilta. Niiltä uusilta jossa on Keskustan matto-vaalitunnus

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaali, klaukkala, vaalipysäkki

Klaukkalan nimen historia

Sunnuntai 7.10.2012 klo 12:02 - pk

Välillä hieman kevyempää tietoa kesken  kuntarakennehässäkän.

Aina välillä kysytään mistä nimi Klaukkala, ruotsiksi Klövskog oikein tulee. Useasta lähteestä kerätyn tiedon perusteella nimi tulee talonnimestä, johon sisältyy varhaisen isännän nimi, kansanomainen muunnos pyhimyksennimestä Nikolaus. Ilmeisesti talon nimi on alkuaan suomea ja sen isäntää on kutsuttu Klaukaksi. Jo 1540 kylästä mainitaan Klaukka-niminen talo (Klauko 1710).  Ruotsinkielisessä nimessä jälkiosalla skog "metsä" on korvattu suomen kielen -la-johdin:  Klöckeskog  "Klaukan metsätalo". Kylästä käytettyjä nimiä historiasta ovat myös Klöckeskoogh 1527, Klockskoby 1540, Klöckeskoby 1544, Klaukala hemmi 1835 ja Klaukkala by 1866.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: klaukkala, historia, talo

Vaalilupauksen pitäminen uimahalliasiassa

Maanantai 1.10.2012 klo 15:29 - pk

Vaalilupausten pitämisestä on aina välillä keskustelua.  Aiemmin lupaukset helposti unohtuivat äänestäjiltä mutta nykyisin kun on vaalikoneet vastaukset löytyvät ajankin kuluttua.  Uimahalliasia on kuumentanut tunteita jo parikymmentä vuotta.  Viime kunnallisvaaleja ennen valtaosa valituista valtuutetuista oli Klaukkalan uimahallin rakentamisen puolella ja vain aniharva Rajamäen uimahallin laajennuksen kannalla.  

Viime vuoden budjettivaltuustoon tuotiin suunnitelma muuttaa Rajamäen uimahalli yli 10 miljoonalla eurolla kilpauintikeskukseksi.  Äänestyksessä moni Klaukkalan uimahallin rakentamista kampanjassaan esilletuonut vaihtoikin kantaansa.  Alla on esitetty viime vaaleissa läpimenneiden ja nytkin ehdokkaana olevien vaalilupaukset 2008 ja äänestyskäyttäytyminen 2011.  Itse ainakin toimin mielestäni suoraselkäisesti ja pidin äänestäjille antamani lupauksen.

    VAALIKONE VUODEN 2008      KUNNALLISVAALEISSA ÄÄNESTÄMINEN 
EHDOKKAAN PUOLUE NYKY- RAJAMÄEN  KLAUK- KLAUKKA- RAJAMÄEN
NIMI   TILANNE UIMAHALLIA KALAAN LAAN  YLI 10 M€:N
    SÄILYTET- LAAJENNET- OMA HALLI JA UIMAHALLIN
    TÄVÄ TAVA UIMAHALLI RAJAMÄKEEN LAAJENNUKSEN
          LAAJENNUS RAKENTAMISEKSI
KALMI PETRI KESKUSTA       X   EI
AATELA ELLI SDP     X JAA
ARTELI TERO PERUSS.    X   JAA
HAAPALAINEN JOHANNES KRIST.DEM   X EI
HAARANEN TARJA VIHREÄT   X EI
HANDOLIN KIRSTI KESKUSTA   X EI
HÄGG ARTO KOKOOMUS   X EI
JALAVA MARKKU KOKOOMUS   X JAA
KAINULAINEN MARTTI KOKOOMUS   X JAA
KOPSALA MARITTA VIHREÄT   X EI
KOPTEFF GEORGE SDP/KOK   JAA
KORHONEN VIRPI KESKUSTA   X JAA
KÖPPÄ LASSE KOKOOMUS   X EI
LAUKKANEN SIRKKU VIHREÄT   X EI
LEPOLAHTI HARRI SDP   X EI
MARKKANEN AULIKKI SDP JAA
MEROS PÄIVI SDP/VIHR   X EI
MEROS TIMO SDP/VIHR   X EI
MÄKELÄ OUTI KOKOOMUS   X JAA
NIEMI HANNA KOKOOMUS   X EI
NIINISTÖ JUSSI PERUSS.   X JAA
PAULANTO KAISU KESKUSTA   X EI
PELLINEN SEPPO KESKUSTA   X JAA
PELTONEN JUHA SDP   X JAA
RUOTI HANNELE KESKUSTA   X EI
RÄTY VIRPI KOKOOMUS   X EI
SCHILDT MARKKU KOKOOMUS   X JAA
SINISALO-KATAJISTO PETRA SDP   X JAA
SIVULA TAPIO KESKUSTA   X JAA
SUOMINEN KAISA KOKOOMUS   X JAA
TAPIOLINNA MAIJU KESK/PERUS   X JAA
TOIKKANEN HANNU VAS.LIITTO   X JAA
TOIVONEN KALLEPEKKA KESKUSTA   X JAA
VAINIO JARI KOKOOMUS   X JAA
VAULAMO PETRI KOKOOMUS   X JAA
VERTTI PIRKKO VAS.LIITTO   X JAA
VIITALA ELINA PERUSS.   X JAA
VILJAKAINEN JUHANI KESKUSTA       X   EI
LÄHTEET: VAALEISSA 2008 VALITTUJEN VAALIKONEVASTAUKSET NURMIJÄRVEN UUTISTEN VAALIKONEESSA
(NURMIJÄRVEN UUTISTEN JUTTU 23.11.2008)  JA VALTUUSTON 16.11.2011 ÄÄNESTYSLISTA.
MUKANA NE, JOTKA VALITTIIN 2008 VAALEISSA JA JOTKA OVAT NYT EHDOKKAANA

4 kommenttia . Avainsanat: uimahalli, Rajamäki, Klaukkala, vaalilupaus, vaalikone

Lahnuksen ampurataa ei saa laajentaa

Maanantai 13.8.2012 klo 8:28 - pk

Lahnuksen ampumarataa, joka sijaitsee Espoon puolella kuntien rajaa, mutta minkä melualue on käytännössä Klaukkalan Harjulassa ja Kuonomäessä, ollaan massiivisesti laajentamassa.  Alueelle on haettu lupaa rakentaa kolme rataa lisää ja muutenkin laajentaa toimintaa nykyisestään seitsemänkertaiseksi nykyisestä 80.000 laukauksesta 560.000:een. Tällöin nykyinen haulikkopainotteisuun muuttuisi kivääripainotteiseksi, jolloin melukin olisi esimerkiksi hirvikiväärien osalta ihan eri luokkaa kuin nykyisin.  Rataa ei ole mainittu vaihemaakuntakaavassa seudullisena eikä maakunnallisena ampumaratana.  Vastusta ehdottomasti toiminnan laajentamista nykyisestään.

1 kommentti . Avainsanat: lahnus, harjula, klaukkala, melusaaste

Eriävä mielipide Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelmaan

Tiistai 1.3.2011 klo 13:10 - pk

Olen ollut Keski-Uudenmaan Kuumakuntien edustajana Helsingin kevytvyl2.jpgSeudun liikennejärjestelmäsuunnitelman Ohjausryhmässä. Tänään oli viimeinen kokous ja niinhän siinä kävi, että jälleen meidät kehyskunnat jyrättiin laitettaessa hankkeita kiireysjärjestykseen. 

Muutama vuosi sitten julkisuuteen putkahtanut miljardihanke Pisararata arvotettiin kiireellisemmäksi kuin esimerkiksi Klaukkalan ohikulkutie, Hyrylän ohikulutie ja Espoon kaupunkirata.  Näistä kolmesta on lähes toteuttamisvalmiit suunnitelmat suhteen ja ne ovat kustannuksiltaan vain murto-osa tuosta Pisarasta.

 

Muita eriävään mielipiteeseen laitettavia kohteita ovat Klaukkalan radan ja Kerava-Nikkilä radan kiireysasteet.  Olen koko ajan esittänyt, että niiden toteutus tulisi olla mieluummin jo 2020-luvulla kuin 2040-luvulla. Mitä kauemmas toteutus siirtyy, sen enemmän tulee vaihtoehtoisia rahareikiä valtiolle.

 

On suunnitelmassa jotain hyvääkin.  Prioriteetiltaan ensimmäiseksi tulivat metropolialueen liikennestruktuurin pienet kustannustehokkaat hankkeet, joita ovat mm kevyen liikenteen väylät, liityntäparkkipaikat, tavaraliikenteen palvelualueet yms.  Nyt pitää vain ponnistella, että ko hankkeiden rahoja tulee myös Helsingin ulkopuolelle.

 

Suunnitelma menee eteenpäin tuleviin hallitusohjelmaluonnoksiin lisättäväksi.  Toivottavasti Kiviniemen kakkoshallitus löytää sieltä ne meidänkin kohteet!

 

Olo hieman turhautunut mutta toisaalta taisteluhenkinen.  Eduskuntaan pitää valita ihmisiä, jotka ymmärtävät myös Helsingin ulkopuoliset tarpeet!

 

Työ jatkuu!

1 kommentti . Avainsanat: HSL, liikenne, rata, Klaukkala, Kerava, Nikkilä, Ohikulkutie

Klaken terkkarin aukioloajat

Keskiviikko 29.10.2008 klo 23:37 - petri kalmi

Tänään olin pääosassa Uudenmaan TV-uutisten jutussa, jossa kuvaus_001.jpgkäsiteltiin Klaukkalan terveyskeskuksen aukioloaikoja. 

Eilen toimittaja V-V Leppälä otti yhteyttä ja sovimme ko jutun teosta tänään aamulla.  Kunta laajensi terkkaria 4 miljoonalla egellä vuosina 06 ja 07. Nyt tilat ovat uuden karheat ja toimivat. Paikka kuitenkin on auki päivällä vain klo 16 saakka ja perjantaisin vain klo 15 saakka. Eli kun tietää että suuri osa Klakessa asuvista pendelöi pääkaunkiseudulla ei sinne tietenkään ehdi.  Tällöin lähin paikka on kirkonkylä.

Toimittaja koitti ehdottaa että eikö ko iltapalvelun voisi siirtää kirkolta tänne.  En minäkään sentään niin populisti ole että olisin moisen hyväksymiseen sortunut.  Kirkolla on nimittäin terkkarin yhteydessä terveyskeskussairaala missä on n 60 potilasta yhteensä kolmella akuuttiosastolla ja lähes 100 vanhusta kolmella pitkäaikaisosastolla. Ja totta vieköön on tärkeää että siellä on lääkäri lähellä. Lisäksi pitää sanoa että meillä on pääsääntöisesti erittäin hyvää henkilökuntaa ja hoitoa ko sairaalassa.

Joten mikäli Klakeen halutaan pidemmät aukioloajat, tulee se tapahtua resursseja lisäämällä.  Tarvitaan lääkäri, pari hoitajaa ja valvoja tms.  Ja se taas tarkoittaa rahaa.  Katsotaan löydänkö hengenheimolaisia ko asian taakse vielä tämän vuoden valtuustokäsittelyyn.  Tiedossa meinaan on että tänään valtuustossa jouduimme antamaan sosiaali-terveyssektorille puolitoistamiljoonaa euroa lisärahaa!!!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: klaukkala, palvelut, terveyskeskus

Tule aamukahville Klaukkalaan!

Perjantai 24.10.2008 klo 22:09 - petri kalmi

Vaalikampanjointi huipentuu huomenna.  Klaukkalan Kotokaaamukahvi.jpghvilassa järjestetään Kotikahvit aamulla kello 9.30-10.30.  Paikalla on runsaasti klaukkalalaisia ehdokkaita sekä entinen Klaukkalan Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen, joka kortteeraa nykyisin naapurikylässä Lepsämässä.

Keskustan teltta on Nurmijärven S-Marketin pihalla alkaen kello 10. Paikalla on ainakin kirkonkylän ehdokkaita.

Illalla on tarkoitus jakaa muutama mainos muistuttamaan sunnuntain vaalipäivästä.

Huomenna on myös ikävämpi velvollisuus.  Aiempi valtuutettukolleega ja Keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Heikki Suomi siunataan maan lepoon.  Yksi aktiivi on poistunut riveistämme pitkäaikaisen sairauden murtamana.  Vietetään harras hetki hänen muistolleen.

 Mutta sen jälkeen katsotaan taas valoisasti tulevaisuuteen ja innostetaan ihmisiä vaaliuurnille!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kotikahvit, klaukkala

Uimahalli; haaveesta totta

Torstai 23.10.2008 klo 21:46 - petri kalmi

Viime päivinä on tullut yhä enemmän yhteydenottoja Klaukkalan uimari.jpgtulevan uimahallin tiimoilta. On kysytty, onko nykyisessä taloudellisessa tilanteessa mahdollista haaveilla hallin rakentamisesta.

Kyllä on. Vaikka 10 miljoonan investointi tuntuu korkealta kertasuorituksena on se jaettuna uimahallin käyttövuosille varsin kohtuullinen.   Hankkeen suunnittelu, maanhankinta ja kaavoitus tulevat viemään yhdestä kahteen vuoteen.  Niiden valmistuttua todennäköinen rakennuskustannus on useita kymmeniä prosentteja nykyistä alempi.

Käyttökertoja tulee hallilla olemaan arvioiden mukaan noin 250.000 vuodessa.  Hallin jaksotettu investointi sekä sen tulevat käyttökustannukset ovat kohtuulliset käyttökertoihin suhteutuina.

Halli tulee palvelemaan monipuolisesti eri käyttäjäryhmiä kuten eläkeläisiä, vammaisia,työikäisiä, koululaisia ja mahdollisia tulevia kilpauimarikykyjämme. Tehkäämme heille haaveesta totta!

3 kommenttia . Avainsanat: uimahalli, klaukkala, palvelu, uintiharrastus

Markkinahulinaa

Sunnuntai 19.10.2008 klo 21:23 - petri kalmi

markkinat_klake_006.jpgTänään olivat joka syksyiset Klaukkalan syysmarkkinat.  Sää oli eiliseen syysmyrskyyn verrattuna leppoisa.  Markkinoilla oli paljon kävijöitä ja asiaan kuuluvasti myös merkittävät puolueet esillä.  Tosin hajaannuksesta kärsivä Kokoomus ei ollut saanut aikaiseksi osastoa eikä myöskään Vasemmistoliitto, jolta taitaa olla Klaukkalasta vain yksi ehdokas.

 Äänestäjiä kävi osastollamme toista tuhatta.  Vanhasen Matti veti tietenkin porukkaa ja myös mediaa.  Paikalla oli niin Lehtikuva kuin Hbl puhumattakaan paikallisista aina ajan tasalla olevista lehdistä.

 Äänestäjien ykkösaiheena oli ehdottamasti Klaukkalan Uimahalli, joka koettiin todella tärkeäksi.  Toiseksi suosituin teema oli junarata Klaukkalaan.  Tunnelma kaiken kaikkiaan oli iloinen.  Keskustalaisia ehdokkaita oli osastolla ainakin 22.  Aikamoinen voimannäyttö kunnan johtavalta puolueelta, joka pitää myös Klaukkalassa ykkössijaa kunnallisvaalien äänissä laskettuna.

Enää viikko varsinaiseen vaalipäivään.  Vielä ehtii myös ennakkoäänestämään maanantaina ja tiistaina.  Tee viisas valinta ja piirrä äänestyslippuun numerot 1 ja 8 eli 18!

3 kommenttia . Avainsanat: klaukkala. markkinat, äänestäjät, uimahalli

Ennakkoäänestys alkaa, äänestä klaukkalalaisia ehdokkaita

Tiistai 14.10.2008 klo 22:43 - petri kalmi

Huomenna keskiviikkona alkaa kunnallisvaalien ennakkoäänestys.  Ennakkoon äänestäneiden osuus on kasvanut jatkuvasti ja nestyskoppi.jpgoletettavasti näissäkin vaaleissa yli 40 %:ia äänistä annetaan ennakkoon. 

Toivottavasti äänestäjät ovat pystyneet muovaamaan selvän kuvan ehdokkaasta, kenelle äänensä antavat.  Monenlaisia lupauksia on jälleen tarjolla.  Kuitenkin realiteetit tulee muistaa. Ne sitovat tulevaa valtuustoa kuten ovat sitoneet nykyistä ja menneitäkin valtuustoja.  Nurmijärvellä on kyetty tekemään jo pitkään rakentavaa yhteistyötä eri puolueiden välillä. 

Sen sijaan alueellinen tasa-arvo ei ole toteutunut päätöksenteossa. Klaukkalasta on valtuutettuja vain 13, vaikka asukasluvun mukainen oikea määrä tulisi olla parinkymmenen luokkaa. 

Kun mietitään keskeisten Klaukkalan kehityshankkeiden, kuten uimahallin tai kevyen liikenteen väylien rakentamisesta tulee taakse saada tarpeeksi paikallista edustusta. Muista että kyseessä ei ole eduskuntavaalit eikä valita Nurmijärven suosituinta ihmistä, vaan valitaan valtuutettuja, jotka hoitavat määrätietoisesti oman kylän asioita. Äänestä ehdokasta, jolla on olemassa selkeät näytöt, vaikutusvaltaa, yhteistyökykyä ja kokemusta.

6 kommenttia . Avainsanat: äänestys, Klaukkala

Sähkön valoa ja voimaa tapahtuma

Lauantai 11.10.2008 klo 15:03 - petri kalmi

Vierailin tänään Rajamäen uimahallissa järjestetyssä Nurmijärven Sähkön Valoa ja Voimaa -tapahtumassa. Tilaisuudessa jaettiin uimahalli2.jpgerilaista informaatiota energian järkevästä käytöstä, tarjottiin hernekeittoa ja ohjattiin asiakkaita ilmaisille kuntosalikursseille.  Mm Pumppi ja Easy line sekä Vesijuoksu ja Hydrospinning olivat ohjelmassa.  Ko lajien nimistä en ymmärrä muuta kuin sanan vesi mutta kyllä siellä tuntui osallistujille tulevan hiki.  Seurasin katseella.

 Seurasin myös muuta uimahallin käyttöä. Jälleen kerran tuli selville se, että meille Klaukkalaan tarvitaan ehdottamasti oma uimahalli.  Sen verran täynnä Rajamäen halli oli.

 Palatessani kävin katsomassa eri puolueiden ehdokkaiden esiintymisiä kolmen suurimman taajaman S-Markettien edustoilla.  Herätti monenlaisia mietteitä.  Kuinkahan ihastunut on nuori äiti koittaessaan tunkeutua tihkusateessa kolmen pienen lapsen ja ostostensa kanssa tusinan esitteitään tuputtavan ehdokkaan muurin lävitse kaupan ovella?

Ensi sunnuntaina on  Klaukkalan syysmarkkinat.  Siellä on tilaa esitellä itseään ja asiaansa.  Tervetuloa piipahtamaan ja hakemaan esitteen lisäksi vaikkapa ilmapallo!

1 kommentti . Avainsanat: sähkö, tapahtuma, uimahalli, klaukkala

Klaukkalan torin avajaiset

Perjantai 10.10.2008 - petri kalmi

Tänään pidettiin Klaukkalan torin avajaiset. Ohjelmassa oli kunnanjohtajan puheen lisäksi taikuri, laulaja Mikko Perkoila ja Nurmijärven Puhallinorkesteri, joka tahditti toritansseja.  Paikalla oli useita satoja kuntalaisia.

Torilla oli myös Hyde Park, jonka ensimmäisenä puhujana olin.  Totesin torin tervetulleeksi ja pyysin, että kyläläiset ottavat sen omakseen.  Torille on lupautunut useita myyjiä ja on tärkeätä että heillä asioidaan.

Kehoitin myös klaukkalaisia äänestämään klaukkalalaisia.  Nykyisessä valtuustossa puolta pienempi kirkonkylä on 14 valtuutetun kotikylä kun Klaukkalasta on vain 13 valtuutettua.  Oikeampi asukasmäärän mukainen määrä olisi parikymmentä valtuutettua.  Aika ajoin kunnallisessa päätöksenteossa tulee tilanteita, jolloin kotikylän asioille pitää saada kannatusta.

 Seuraavan kerran torillamme tapahtuu 19.10, jolloin on Klaukkalan syysmarkkinat.  Tervetuloa tutustumaan minuun ja muihin Keskustan ehdokkaisiin teltallamme.

2 kommenttia . Avainsanat: Klaukkala, palvelut, tori

Liityntäpysäköinti

Torstai 9.10.2008 klo 23:02 - petri kalmi

Joukkoliikennettä tulisi kehittää voimakkaasti.  Klaukkalassa liityntpyskinti.jpgjoukkoliikenteellä nykymuodossaan tarkoitetaan linja-autoyhteyksiä.  Työmatkaliikennettä Helsingin suuntaan vaikeuttaa sopivien liityntäpysäköintipaikkojen puute.  Paikalliset kauppiaat eivät pidä siitä, että kauppojen pihoilla on päivät pitkät muualla käyvien autoja.  Myöskään kunnalla on hyvin vähän paikkoja osoittaa tähän tarpeeseen.

 Yksi tapa helpottaa ongelmaa olisi ottaa ne keskeiset alueet mitkä kunta on eri tavoin hankkinut esimerkiksi Viirinlaaksosta ja muualta Klaukkalasta tähän käyttöön.  Niin kauan kun alueiden lopulliset kaavat ovat valmistumatta ja varsinainen rakentaminen alkamatta voisi ko alueille tasata ja päällystää mm hiekalla kenttiä, joissa pysäköinti voisi tapahtua. Mitä mieltä olette?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: joukkoliikenne, liikenne, pysäköinti, Klaukkala

Ohikulkutielle uusi linjaus marraskuussa

Torstai 2.10.2008 - petri kalmi

Marraskuussa kunta järjestää yleisötilaisuuden, jossa tulevan ohikulkutie.jpgohikulkutien linjauksia ja nykytilaa valotetaan kaikelle kansalle.Juuri nyt olemme siinä tilanteessa, että Tiepiiri käynnisti kariutuneesta yleissuunnitelmasta jäljelle  jääneellä rahalla tarkistamistyön siitä, mikä voisi olla tien vaihtoehtoinen linjaus.Ensimmäinen linjaushan kaatui rahaan. 14 miljoonan urakka muuttui 30 miljoonan urakaksi alueen tarkemman maaperätutkimuksen jälkeen. Tähän valtiolla ei ollut rahaa.Uuden tielinjauksen pitäisi löytyä mahdollisimman läheltä aikaisempaa suunnitelmaa.Eteläisin vaihtoehto on Klaukkalan pohjoispuolen harjanteella ja pohjoisin Nummimäen eteläpuolella.Kunta on aktiivisesti mukana tutkimassa näitä vaihtoehtoisia linjauksia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ohikulkutie, Klaukkala

Lisää yrityksiä Klaukkalan läheisyyteen

Sunnuntai 28.9.2008 - petri kalmi

 Etelä-Nurmijärvelle Klaukkalaan sekä Klaukkalan alueen ja Hämeenlinnan moottoritien varteen pitäisi kaavoittaa lisää työpaikka-alueita.                                        Tällä hetkellä kunnan tarjolla olevat tontit ovat pohjoisempana kirkonkylässä tai Rajamäellä.  Aika ajoin kunnalla on ollut suuria vaikeuksia saada niitä tontteja kaupaksi, kun taas Klaukkalasta kaikki menee kuin kuumille kiville.  Etelästä päin nähtynä Klaukkala käsitetään lähellä olevaksi kun taas kunnan pienemmät taajamat ovat jossain kaukana ”maalla”. Klaukkalasta myös pendelöidään eniten muualle pääkaupunkiseudulle.                                                           Tarjoamalla klaukkalaisille työpaikka kotipaikalta edistetään myös ympäristöasioita.  Nurmijärven kunnan työpaikkaomavaraisuus on tällä hetkellä 59 % ja olemme valtuustossa asettaneet tavoitteeksi nostaa sitä. Yrittämiseen pitää suhtautua myönteiseksi ja sen pitää näkyä kunnan eri toiminnoissa.                                                              Kunnan tulee jatkaa raakamaan ostamista, että sillä olisi maata mitä kaavoittaa eri tarkoituksiin. Maankäyttösopimukset ovat myös hyvä olla kunnan keinovalikoimassa.  Olemassa olevien työpaikka-alueiden laajentaminen ja osin tiivistäminen on järkevää, koska kallis kunnallistekniikka on jo lähellä. Myös yritysten neuvontaa tulisi kehittää. 

2 kommenttia . Avainsanat: klaukkala, palvelut, yritystoiminta, kaavoitus

Klaukkalan Uimahallin hankeselvitys

Perjantai 26.9.2008 klo 13:38 - petri kalmi

uimahalli.jpgTänään sain tietoja Klaukkalan Uimahallin hankeselvityksestä  Faktat varmaan tarkentuvat mutta seuraavassa muutamia asiaan liittyviä tietoja alustavasti.

 Investoinnin arvoksi on arvioitu 10 miljoonaa euroa.  Vuotuiset nettokulut ovat arviolta miljoona euroa.  Molemmat luvut ovat merkittäviä, mutta jos miettii että kunnan verotuloista tulee lähes puolet Klaukkalasta, panostus on kohtuullinen.

 Vesipinta-alaksi on arvioitu 500 m2, kun Rajamäen hallissa se on 383 m2.  Rajamäellä on kävijöitä vuodessa 167.000, Klaukkalassa tulee arviolta olemaan 250.000 vuotuista käyttökertaa.

Sijoituspaikaksi on suunniteltu Klaukkalan urheilualuetta, joka on paljon fiksumpi kuin kunnan virkamiesten aiemmin esittämä paikka Isoniitun koulun vieressä.  Uimahallia voitaisiin käyttää myös muiden Klaukkalan urheilualueiden käyttäjien tukena.

 Päätös uimahallin rakentamisesta tulee tehdä mahdollisimman nopeasti.  Hankkeen eteenpäinvienti maanhankintoineen ja asemakaavoituksineen vie kuitenkin vuoden pari ennenkuin varsinaiseen rakentamiseen päästään.

 

4 kommenttia . Avainsanat: klaukkala, palvelut, uimahalli

Aloite poliisin lupapisteen säilyttämisestä Klaukkalassa

Keskiviikko 24.9.2008 klo 20:15 - petri kalmi

Tänään pidetyssä kunnanvaltuuston kokouksessa tein seuraavanlaisen valtuustoaloitteen:

Kunnan on ryhdyttävä pikaisiin toimenpiteisiin poliisin lupapisteen säilyttämiseksi Klaukkalassa.

Poliisihallinnon rakenneuudistuksessa ollaan järjestelemässä uudelleen poliisilaitoksia ja niiden palvelutoimistoja.  Keski-Uudellamaalla aloittaa vuoden 2009 alussa Keski-Uudenmaan poliisilaitos, johon yhtyy nykyisin erillisenä toimiva Hyvinkään poliisilaitos, jonka toiminta-alueeseen on kuulunut myös Nurmijärvi.

Järjestelyn yhteydessä ollaan vähentämässä nykyisiä toimipisteitä siten, että Klaukkalasta lopetettaisiin Klaukkalan yhteispalvelun yhteydessä oleva toimipiste.  Perusteluna on mm. se, että se on nykyisistä alueella sijaitsevista lupapisteistä pienin.  Kannattavan palvelupisteen keskeisten lupien volyyminä pidetään poliisihallinnon omien lausuntojen mukaan 2500-3000 lupaa.  Poliisihallinnon tilastojen mukaan Klaukkalassa on hoidettu 2607 lupahakemusta, joten perusteluja Klaukkalan toimipisteen karsimiselle on vaikea löytää. Poliisihallinto on itse päätynyt laskelmissaan, että Klaukkalan toimipisteen karsiminen toisi sille vuosittaista tuottavuussäästöä noin 12.000 euroa. 

Kunnan ehdottomasti suurimman taajaman jääminen vaille mitään poliisihallinnon palveluja on väärä suunta.  Varsinaisten lupien myöntämisen ohella poliisin toimipisteellä on merkitystä alueen asukkaiden turvallisuuden tunteen muokkaajana.

Nurmijärven kunnan tulee alkaa pikaisesti neuvottelut poliisihallinnon kanssa  Klaukkalan toimipisteen säilyttämiseksi vaikka kunnan rahallisella tuella.  Tuettava summa on kuitenkin murto-osa siitä kustannuksesta, joka syntyy, jos klaukkalalaiset joutuisivat asioimaan lupa-asioissaan Nurmijärvellä, Järvenpäässä tai muissa toimpisteissä.

3 kommenttia . Avainsanat: poliisi, palvelu, klaukkala

Vanhemmat kirjoitukset »