Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiSummary 2012

Maanantai 31.12.2012 klo 16:57 - pk

Summary 2012

Vuoden vaihtuessa on perinteisesti ollut tapana muistella kulunutta vuotta. Minulle mennyt vuosi on ollut voittopuoleisesti myönteinen.

Vuoden ehdoton kohokohta oli itsenäisyyspäivänä saatu ylennys majuriksi, asia josta olen ylpeä ja iloinen.

Kotirintamalla kaikki hyvin. Kodin lähes vuoden kestänyt täysremppa valmistui kesäksi, vielä kun saisi taulut seinille niin kaikki olisi mallillaan.

Willy aloitti koulunsa Harjulassa, koulussa mitä olin itse aikaansaamassa vuosia sitten.  On ilo nähdä miten työlleen omistautunutta henkilökuntaa kouluissamme onkaan.

Mökillä päärakennus sai uuden peltikaton ja Kaartjärvestä löytyi kohta mistä nousee yli puolenkilon ahvenia alvariinsa.

Autokanta uudistui, kuuden Fordin jälkeen siirryin bemariin, millä pääsee mökille vaikka teitä ei olisi aurattukaan.  Tosin kesähelteillä mikään ei voita avokattoista ruotsalaista.

Hölkkäkilometrejä tuli karvan alle tuhat sisältäen niin puolimaraton Hesassa, eurojen keruun yleisurheilulle Kunniakierroksella kuin maratonhiihdon Tsekeissä. Golfissa kertyi ennätykselliset yli 65 kierrosta.  Tasoitus tosin ei laskenut mutta vuosi sisälsi kohokohtana Hole In Onen Pattayalla helmikuussa.

Vuosi aloitettiin jämäköillä päätöksillä painonpudotuksesta ja kunnonkohotuksesta.  Teen saman päätöksen myös nyt, tosin muutaman kilon painavampana.

Matkailtua tuli parissakymmenessä maassa, uusina ihastuttava Kroatia ja mielenkiintoinen Vietnam.  Perinteinen sotahistoriamatka suuntautui Vienan Karjalaan. Kotimaan kohteista jäi erityisesti mieleen Olostunturi, Rovaniemi ja Lapinlahti.

Työrintamalla entisten konsultointikuvioiden lisäksi innostavaa oli uusi hallitusjäsenyys rakennusyritys Parmacossa.

Politiikkasektorilla talvella yritettiin ajaa Patea pressaksi, muistoksi jäi legendaarinen Paavo & Vuokko –muki.  Syksyn kunnallisvaaleissa äänimäärä kasvoi kuudetta kertaa peräkkäin, tällä kertaa 363 kuntalaista osoitti luottamuksensa minulle, mistä olen nöyrän kiitollinen.  Parhaillaan käytävät luottamushenkilöneuvottelut sitten näyttävät kuinka paljon ahkeraa vaalityötä ja suurta äänimäärää arvostetaan.

Kuntapuolella päätöksenteko oli edellisvuotisia harmonisempaa – uhka kunnallisen päätöksentekovallan kaventumisesta varmaan yhdisti.  Kuumassa hiottiin kannanottoja ja uusia sääntöjä, maakuntaliitossa puolustettiin yritysalueita ja kauppapaikkoja sekä HUSsissa ihmeteltiin vastuuministereiden himoa hajottaa toimiva järjestelmä.

EU:n Alueiden Komitea vei kokouksissaan Brysselin lisäksi Lissaboniin ja Rovaniemelle.  Tulevan toimintajakson talouskehyksiä hiottiin monessa yhteydessä varsinaisen päätöksenteon kuitenkin jäädessä vielä tulevaisuuteen.

Vuoden mittaan sain paljon uusia upeita tuttuja.  Vanhojen tuttujen ja ystävien kanssa he vaikuttivat siihen että vuodesta tuli loistava.  Kiitän kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivotan menestystä vuonna 2013!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nurmijärvi, vuosi 2012, vaalit, kuntoilu

Espoon maraton suoritettu

Sunnuntai 21.9.2008 klo 18:51 - Petri Kalmi

Tänään oli vuorossa joka vuotinen kunnonkoetus, maraton.  Tavoitteenani on ollut jo pitkään juosta vähintään yksi maraton vuodessa.  Se on onnistunutkin todella monena vuonna.  Ensimmäisen juoksin vuonna 1984 ja yhteensä niitä on kertynyt muistaakseni 24.

 Espoon maraton juostiin varsin mäkisessä maastossa ja varmaan siksi se tuntuikin varsin raskaalta.  Loppuaika oli 4 tuntia 34 minuuttia.  Yli tunti enemmän kuin parhaimmillaan olen maratonin juossut.  Toisaalta mietin, että en minä nuorena koskaan jaksanut juosta noin pitkää aikaa yhtä mittaa:-)

Kuntoilu on tärkeä osa elämää. Kun työ on lähinnä kirjoituspöytätyötä, palavereissa istumista ja matkustamista on tärkeää tehdä jotain fyysistä kuntoa kohottavaa.  Jaksaa sitten hoitaa työtä ja tietysti myös luottamustoimia paremmin kun on hyvä pohjakunto.

Väestön vanhetessa terveysliikunnan merkitys korostuu.  Järjestämällä hyvät olosuhteet sille, säästetään paljon terveyshuollon menoja.  Siksi Klaukkalan uimahalli onkin välttämätön hanke. 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntoilu, maraton, uimahalli