Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiPirunsarvia ja puuttuvia istutuksia

Lauantai 18.10.2008 klo 19:47 - petri kalmi

Tänään törmäsin ensimmäisen kerran omalta osaltani vaalimainosten tuhrimiseen. Joku tunne-elämältään järkkynyt oli sutannut Lahnuksentien varrella olevaa mainostauluani mm pirunsarvilla ja teksteillä.  Pirunsarvien ajattelin ensin olevan jonkun minut hyvin tuntevan henkilön aikaansaannos, mutta tekstilisäykset Goebbelseineen ja kirosanoineen viittaavat johonkin ihan muuhun. Parhaillaan ollaan etsimässä  176-184 senttistä lukion käynyttä klaukkalalaista nuorukaista. Jäljillä ollaan. Seuraamuksena voi olla mahdollinen sakko ja yli 300 euron vahingonkorvaus. Syyllisen kiinnisaantiin johtavasta vihjeestä tulee kunnon rahapalkkio. Antakaa vinkkejä.

Muuten ulkomainonnassa on kunnanhallituksen ja eri puolueiden hyväksymiä sääntöjä pidättäytyä asemakaava-alueilla mainostamisesta noudatettu. Poikkeuksena tuntuvat olevan jotkut kokoomuksen ja vihreiden ehdokkaat.  Sääntöjen noudattaminen tuntuu vaikealta. Mitenkähän ajan mittaan sitten on päätöksenteko. Löytyykö silloinkaan vastuuntuntoa?

Tänään päivällä olin kymmenkunnan muun klaukkalalaisen keskustaehdokkaan kanssa jakamassa ilmapalloja ja esitteitä kylämme eri kauppojen pihoilla. Tunnelma oli kylmästä tuulesta huolimatta vireä.terkkarin_parkkip_002.jpg

Poistullessani huomasin, ettei  Klaukkalan terveyskeskuksen hienon parkkipaikan istutuksia ole vieläkään saatu kuntoon.  Jo viime vuonna vuorimännyt valahtivat jyrkästä rinteestä veden mukana alas. Asiaa kysellessä puut luvattiin palauttaa kasvuunlähtötarkastuksen jälkeen. Ei ole palautettu. Kunta on maksanut istutuksista. Toivottavasti se myös valvoo etuaan.

 

 

 

5 kommenttia . Avainsanat: mainos, sottaaminen, nuorisorikollinen, vaalit, istutukset

Moponuorista

Tiistai 23.9.2008 - petri kalmi

Kaikissa Nurmijärven taajamissa asuu paljon lapsiperheitä. Pieninä piltit eivät häiritse juuri ketään. Tädit ja sedät ihastelevat vaunuihin vangittuja söpöläisiä. Annas kun ikää kertyy ja saadaan mopo alle, lapsista tulee nuoria eli yhteiskunnan vihollisia.  Näin ainakin monesta nuoresta tuntuu.

- Ollaan me missä tahansa, aina tullaan häätämään, sanovat moponuoret.

Sukupolvien välinen kuilu on suuri. Nuoret haluavat näkyä ja kuulua.  Vapauden tunne on suuri kun pääsee liikkumaan ja kavereillekin on kiva näyttää. Aikuiset sen sijaan haluavat asua rauhassa.

Missä kultainen keskitie? Varmaan siinä, että mopoilijat ajelisivat rauhallisemmin ja vähemmillä desibeleillä ja aikuiset muistelisivat nuoruuttaan samalla, kun kasvattavat pinnaansa. Kotien vastuulla on takoa lapsille päähän sääntöjä, toisaalta suvaitsevaisuuttakin tarvitaan.  Helpommin sanottu kuin tehty.

 Kunnassa on huutava pula nuorisotiloista. Klaukkalassa ei enää riitä yksi silloin tällöin avoinna oleva nuorisotila, vaan lisää tarvittaisiin tiloja myös kylän eri osiin.

 

 

1 kommentti . Avainsanat: nuoriso, suvaitsevaisuus, nuorisotila