Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiVaalien jälkitunnelmia

Maanantai 18.4.2011 klo 22:58 - pk

Eilisen vaalipäivän jälkeinen päivä on ollut kiireinen. Aamusta alkaen ulkomainosten noutamista, illalla kunnanvaltuuston kyselytuntia johtamassa ja äsken oman valtuustoryhmän ja kunnallisjärjestön johtokunnan yhteinen analyysipalaveri.

Eilinen tulos veti mietteliääksi. Populististen puolueiden esiinmarssi on tapahtunut monessa muussakin maassa, mutta on eilisessä tuloksessa puolueellamme omaakin syytä.

Hallitusvastuussa on unohtunut oma aate ja menty liikaa valtionhoitajaroolin taakse.  Herkkyys aistia kansan mielenliikkeitä on heikentynyt vallantäyteisyydessä.  Hallitusohjelmaan tehdyt kompromissit ja niiden mukainen toiminta ovat vieraannuttaneet kannattajat.

Kun itse analysoin saamaani 949 äänen saalista tein muutamia havaintoja.  Tuntuu siltä, että  kunnallisvaaleissa tyypillinen kannatuslisäni "puolueettomat konservatiivit" valuivat nyt muualle.  Äänestäjissäni on varmaankin suurempi osuus peruskeskustalaisia kuin normaalisti.

Kotikunnan ulkopuolella toiminta oli näennäisestä aktiivisuudesta huolimatta ponnetonta.  Terästystä tarvitaan.

Paljon muutakin tuli mieleen mutta nyt lähden nukkumaan ja valmistautumaan klo 8 alkavaan Kuuma-hallituksen Tuusulassa pidettävään kokoukseen. Sen jälkeen jatkuu vaalimainosten purkushow.

12 kommenttia . Avainsanat: vaalit, äänet, oppositio,