Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiNurmijärvi kuntien kärkeä nyt ja tulevaisuudessa

Maanantai 22.10.2012 klo 11:28 - pk

Tämänpäiväisessä Helsingin paikallislehdessä Heösingin Sanomissa oli asiantunteva juttu kuntien taloudellisesta vahvuudesta.  Siinä todettiin kotikuntamme osalta että olemme jo nykyisin aivan kärkisijoilla kaikkien kuntien joukossa, ja näillä näkymin vuonna 2030 olisimme kolmantena Kauniaisten ja Espoon jälkeen.  Tällä hetkellä kuntamme menot kuntalaisten ansiotuloihin verrattuna ovat hieman yli 20 % eikä tilanne oleellisesti muutu seuraavan parinkymmenen vuodenkaan aikana.  

Todettakoon, että Helsingin, minkä vaikutusvaltaan meidät yritetään tavalla tai toisella ajaa, vastaava tunnusluku nyt ja tulevaisuudessa on lähes puolta heikompi kuin meillä!  Samoin Vantaan suhdeluvut ovat parikymmentä prosenttia meitä huonommat.

Joten kokoomuksen Kataisen ja Virkkusen ajamaan kuntien pakkoliitoksiin meillä ei todellakaan ole tarvetta.  Nurmijärvi on ja pysyy vahvana peruskuntana, mikäli päätöksenteko vain pysyy vastuullisten käsissä.  Keskusta on ollut kolmissa viimeisissä vaaleissa keskeinen vaikuttaja Nurmijärvellä, toivottavasti niin jatkossakin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntatalous, asukkaat, pääkaupunkiseutu, helsinki

Pääkaupunkialue 2050

Perjantai 3.10.2008 klo 4:40 - petri kalmi

Nurmijärvi on mukana Helsingin metropolikeskustelussa, josspks.jpga tulevaisuutta luodataan aika pitkälle eteenpäin. Tänä vuonna järjestettiin kansainvälinen alueen tulevaisuutta luotaava suunnittelukilpailu Greater Helsinki Vision 2050. 

Uusi valtuusto saa ensi vuonna käsittelyynsä kunnan strategiset linjaukset, joiden yhteydessä tarkastellaan, miten ko selvityksen eri osa-alueita lähdetään kehittämään.Moottoritien ja vanhan kolmostien käytävälle olisi luontevaa luoda työpaikka-alueita.

Greater Helsinki Visionissa lentokentän ympärille, kehä kolmosen ja nelosen sisäpuolelle keskitetään tiivis metropolialue. Sen jatkeeksi voidaan luoda erillisiä kasvukeskuksia, kuten Nurmijärven eri taajamat.

Ko suunnitelmaa voi tarkastella mm googlettamalla ko nimen.

 

2 kommenttia . Avainsanat: pääkaupunkiseutu, tulevaisuus, valtuusto