Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiLahnuksen ampurataa ei saa laajentaa

Maanantai 13.8.2012 klo 8:28 - pk

Lahnuksen ampumarataa, joka sijaitsee Espoon puolella kuntien rajaa, mutta minkä melualue on käytännössä Klaukkalan Harjulassa ja Kuonomäessä, ollaan massiivisesti laajentamassa.  Alueelle on haettu lupaa rakentaa kolme rataa lisää ja muutenkin laajentaa toimintaa nykyisestään seitsemänkertaiseksi nykyisestä 80.000 laukauksesta 560.000:een. Tällöin nykyinen haulikkopainotteisuun muuttuisi kivääripainotteiseksi, jolloin melukin olisi esimerkiksi hirvikiväärien osalta ihan eri luokkaa kuin nykyisin.  Rataa ei ole mainittu vaihemaakuntakaavassa seudullisena eikä maakunnallisena ampumaratana.  Vastusta ehdottomasti toiminnan laajentamista nykyisestään.

1 kommentti . Avainsanat: lahnus, harjula, klaukkala, melusaaste

Minuutin Puoluekokouspuhe Rovaniemellä 2012

Keskiviikko 27.6.2012 klo 10:40 - pk

Hyvä puoluekokousväki

 

Hämäläisten maakuntalaulu päättyy sanoihin, jotka kuvaavat hyvin Rehulan Juhaa, Siinä nimittäin todetaan että “On järkeä, on kuntoa,
jos toimeen tartutaan.”

 

Juhan kohdalla tosin pitää sanoa: “Kun toimeen tartutaan”.  Pitkäaikaisena kansanedustajana, entisenä ministerinä ja eduskunnan  parhaana sosiaali- ja terveysasioiden tuntijana Juha on loistava valinta puolueemme varapuheenjohtajaksi.

 

Tarvitsemme Juhan osaamista, maanläheisyyttä ja yhteistyökykyä tulevissa haasteissa. Vahvan kuntataustan omaavana hän olisi puoluejohdossa vahvistus syksyn kunnallisvaalikampanjassa. Ravimiehenä Juha ei nouse turhaan laukalle vaan jaksaa uupumatta tehdä perustyötä puolueemme menestyksen eteen.

 

Uuden puoluejohdon tueksi tarvitaan puoluetoimistolla jatkamaan kokenut Pappa-Laaninen.

 

Kiitos

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: puoluekokous, keskusta, Rehula, Laaninen

Etäluettavat sähkömittarit tuovat suuria yllätyksiä kotitalouksille

Torstai 17.2.2011 klo 11:55 - pk

etluettava.jpgVuonna 2009 säädetyn asetuksen mukaisesti kotitalouksiin tulee vaihtaa uudet etäluettavat mittarit lähivuosien aikana. Noin kolmannekseen talouksista ne on jo vaihdettukin.  Vaihdon suorittaa alueen sähkönjakelusta vastaava verkkoyhtiö.

Vaihdon tavoitteena on  sähkön säästö, kun kuluttajien oletetaan alkavan seurata sähkön kulutusta nykyistä tarkemmin ja käyttää sähköä järkevämmin.  Tavoite on sinänsä hyvä - säästää sekä kuluttajan kukkaroa että myös luontoa.  Vaihtoon liittyy kuitenkin myös haasteita.

Vaihtaminen ei ole mikään ilmainen toimenpide.  Uudet mittarit aiheuttavat verkkoyhtiöille useiden miljoonien investointikustannuksen.  Mittarin toiminta vaatii myös jatkuvaa linjayhteyttä - busineksen paikka siis teleoperaattoreille.  Edellä mainitut kustannukset luonnollisesti vyöryvät verkkomaksun kautta sähkön kuluttajille.

Suurin kuluttajalle näkyvä muutos uudistuksessa on kuitenkin siirtyminen todellisen kulutuksen mukaiseen laskutukseen.  Tähän asti kuluttajia on normaalisti laskutettu energiayhtiöiden toimesta tasaerin arviolaskutuksena, mikä on sitten tasattu kerran vuodessa joka maksamalla lisää tai saamalla takaisin riippuen siitä, miten hyvin arviolasku on täsmännyt.

Tulevaisuudessa laskut määräytyvät kulutuksen mukaisesti.  Eli nyt tammi-helmikuussa, kun ulkona on paukkunut 20-30 asteen pakkasia jo tovin verran tulee sähkölasku olemaan todella iso verrattuna esimerkiksi heinäkuun laskuun.  Sähkölaskuissa kun puhutaan yleensä sadoista euroista, ei kymmenistä euroista.  Voi mennä monessa perheessä taloudensuunnittelu vaikeaksi!

6 kommenttia . Avainsanat: etäluettava mittari, sähkölasku, pakkaset, energiansäästö

Onko vaalien jälkeistä elämää?

Maanantai 27.10.2008 klo 21:39 - petri kalmi

Tänään oli valtuuston kyselytunti ja Keskustan valtuustoryhmän kokous.  Kokouksessa oli läsnä myös kunnallisjärjestön johtokunta.  Lista-asioiden lisäksi ruodittiin vaaleja.  Vaikka kritiikkiäkin löytyi mm valtakunnallisen kampanjan suhteen totesimme että meillä on loistava yhteen hiileen puhaltava valtuustoryhmä.  Kokouksessa tehtiin valinnat puolueiden välisiin neuvotteluihin.  Neuvotteluihin osallistuvat Kirsti Handolin, Kallepekka Toivonen ja allekirjoittanut, joka toimii myös käsikassarana, mikäli puolueet päättävät pienemmän valmistelevan ryhmän valinnasta edellisten kahden vaalin mukaisesti. 

Tässä vaiheessa haluan vielä kerran esittää kiitokset kunnallisjärjestömme tomeralle puheenjohtajalle Virpi Korhoselle.  Hän oli äärimmäisen aktiivinen ohjatessaan kampanjaamme ja tsempatessaan ehdokkaita useissa ehdokastilaisuuksissa. Hän toimii äänitorvena myös Keskustan puoluevaltuuskunnassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vaalit, keskusta, neuvottelijat

Valoa, voimaa ja energiansäästöä

Torstai 16.10.2008 klo 22:46 - petri kalmi

Nurmijärven Sähkön energiansäästöviikon kanta-shkl.jpgasiakastapahtumassa esiteltiin www.motiva.fi –sivujen virtuaaliohjelma, jossa  jokainen voi testata omaa energiakulutustaan ja ennen kaikkea miten sitä voi vähentää.

Jos huoneen lämpötilaa alentaa kahdella asteella, säästö on merkittävä. Energiatalon huoneissa ilmanvaihdon, valaistuksen ja mm. television ja pyykin rumpukuivauksen energiankulutusta voi seurata ja arvioida.

Energiansäästö kannattaa, mutta säästätkö oikeassa paikassa? Ei kannata keskittyä epäolennaiseen, vaan arvottaa itselle tärkeät kulutuksen kohdat ja pyrkiä säästämään muissa, itselle vähemmän tärkeissä.

2 kommenttia . Avainsanat: energia, sähkö, säästö