Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiMuuntorangaistuksen poisto väärä päätös

Maanantai 7.3.2011 klo 8:16 - pk

Toissa vuonna tehtiin lainsäädäntöön muutos, joka edusti vihreiden maailmanparantamisfilosofiaa parhaimmillaan.  Oikeusministeri Tuija Brax (vihreät) jyräsi päätöksen, jolla poistettiin ns muuntorangaistus.  Aiemmin lievistä rikoksista saadut sakkotuomiot muutettiin vankeudeksi, mikäli kyseisiä sakkoja ei maksettu. 

Muuntorangaistuksen poistuminen on selvästi johtanut myymälävarkauksien ja vastaavien rikosten räjähdysmäiseen kasvuun, on vähentänyt sakkojen kautta saatavia verotuloja uutisten mukaan kymmenen miljoonaa euroa ja tehnyt eräällä tavalla rikollisuudesta hyväksyttävän.

Monet ammattirikolliset, jotka ovat osanneet piilottaa omaisuutensa ulosottoviranomaisilta selviävät päivittäisistä välttämättömyyshankinnoista ilmaisesti.  Ruoat kaupasta, viinat alkosta, merkkivaatteet stockalta ja bensat itsepalvelumittareista eikä Visa vingu, korkeintaan varashälyttimet. Ja kassahenkilöiden turvallisuutta uhkaillaan.  Röyhkeydellä pärjää hyvin.

Sen sijaan kunnialliset veronmaksajat maksavat nämäkin kaupalle ja yhteiskunnalle koituvat kulut.

Merkittävänä pidän myös lain moraalisia vaikutuksia nuorisolle.  Lakimuutos antaa täysin väärän signaaliin siitä, mikä on yhteiskunnan tahtotila.

Brax on mainostanut, että uudistus on ollut loistava, koska vankeinhoidon kustannukset ovat laskeneet.  Totta ihmeessä ne ovat laskeneet kun rikollisten annetaan olla vapaana.

Tiedän että lakia synnytettäessä sitä vastaan oli valiokuntakäsittelyssä suuri osa jäsenistä.  Valitettavasti hallituksessa sektoriministeri voi jyrätä älyttömiäkin päätöksiä. Toivottavasti vihreitä ei nähdä seuraavassa hallituksessa mikäli heillä on vastaavia päätöksiä varastossa.

1 kommentti . Avainsanat: sakko, vankeus, muuntorangaistus, vihreät, näpistys, varkaus