Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiPoliisin toimipiste palautettava Klaukkalaan

Lauantai 5.3.2011 klo 18:17 - pk

poliisi.jpgOheinen kirjoitus tämänpäivän Nurmijärven Uutisien Vieraskynässä:

Viime päivien uutiset Klaukkalan huumetilanteesta ovat varmasti järkyttäneet meitä kaikkia. Tilanteen laajuus ja toiminnan kesto ovat olleet poikkeukselliset jopa maanlaajuisesti.  Uskon, että tapahtuma herättää tarpeellista keskustelua niin kodeissa, kouluissa kuin muuallakin missä ihmiset liikkuvat ja tapaavat toisiaan. 

Kunnassa on toiminut päätaajamissa jo 90-luvun alusta monialainen työryhmä, jossa ovat edustettuina kunnasta nuoriso-, sivistys-, sosiaali- ja terveystoimi sekä seurakunnan ja poliisin edustajat.  Työryhmän tehtävänä on seurata verkostona, mitä tapahtuu nuorison keskuudessa ja vaihtaa tietoja, jotta ajan ilmiöihin pystytään reagoimaan.  Uskon, että työryhmällä on ollut tietoa ongelmista ja se on tehnytkin pitkäaikaista hyvää työtä, jolla ongelmia on pystytty ehkäisemään.

Mielestäni tämä ei kuitenkaan riitä.  Mielestäni Klaukkalaan, jossa on lähiympäristöineen lähes 20.000 asukasta, tulee ehdottomasti palauttaa siellä kymmenkunta vuotta toiminut poliisin toimipiste.  Kyseinen toimipiste lopetettiin poliisihallinnon rakenneuudistuksen yhteydessä pari vuotta sitten. Silloin Hyvinkään poliisilaitos, jonka yhteydessä Nurmijärvi toimi, yhdistettiin Keski-Uudenmaan poliisilaitokseen.

Tein silloin aloitteen Klaukkalan poliisin toimipisteen säilyttämisestä ja nyt uudistan saman aloitteen. Poliisin toimipiste sijaitsi Nurmijärven kunnan yhteispalvelupisteessä, johon se voisi nytkin palata.  Poliisihallinto itse laski Klaukkalan toimipisteen lopettamisen tuovan sille 12.000 euron vuosisäästön.  Pidän kyseistä säästöä mitättömänä, jos sitä vertaa siihen haittaan, jonka lopettaminen on aiheuttanut.

Poliisin toimipisteen hyödyt olisivat kahdenlaiset.  Toimipiste toimi Klaukkalassa partioiden tukipisteenä ja siellä oli määräaikoina poliisi tavattavissa.  Lähellä toimiminen lisää varmasti poliisin tietoa kylällä vallitsevista ilmiöistä, esimerkiksi tällä kertaa huumekaupasta. Toisaalta poliisin näkyvämpi läsnäolo tutkitusti lisää kansalaisten turvallisuudentunnetta ja ehkäisee rikollisuutta.

 Toinen tärkeä tekijä on poliisin lupapisteen palauttaminen Klaukkalaan.  Passi, ajokortti ja muissa asioissa pitää nykyisin matkustaa Klaukkalasta kymmeniä kilometrejä. Väitän, että kuntalaisten siirtymisen ja ajankäytön kustannukset ovat moninkertaiset verrattuna tuohon poliisihallinnon kymppitonnin säästöön.  Tuettakoon lupapisteen toimintaa vaikka kunnan budjettivaroista tuon verran.

3 kommenttia . Avainsanat: poliisi, toimipiste, lupapiste, huumeet, kunta