Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiLahnuksentien kevytväylästä

Torstai 27.11.2008 klo 20:34 - petri kalmi

Kuulin hyvän uutisen! Korkein hallinto-oikeus on hylännyt kevytvyl2.jpgpäätöksellään 20.11. Autotanskasen valituksen Lahnuksentien kevyen liikenteen väylän rakentamisesta.

KHO:n päätöksen  jälkeen Helsingin hallinto-oikeuden päätös on nyt lainvoimainen.  Autotanskanen valitti kevyen liikenteen väylän haittaavan hänen liiketoimiaan.  KHO onneksi päätti toisin.  Uudenmaan tiepiiristä saadun tiedon mukaan Lahnuksentien kevyen liikenteen väylän rakentaminen alkaa ensi vuonna.  "Vihdoinkin!" sanoo varmaan moni alueen asukas.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lahnuksentie, kevytväylä, turvallisuus

Ensi vuonna Lahnuksentien kevytväylä!

Maanantai 3.11.2008 klo 22:27 - petri kalmi

Kaikki Klaukkalassa asuvat tietävät Lahnuksentien vaarallisuuden.  Tie on kapea ja mutkainen ja sillä ei ole kevyen liikenteen väylää kevytvyl.jpglukuunottamatta sataa metriä K-marketilta ja kolmea sataa metriä Polimoonilta.  Välissä siis on yli kaksi kilometriä vaarallista pätkää.  Harjulassa asumanani aikana kahteen kertaan on väylä ollut toteutuakseen. Molemmilla kerroilla sen rakentaminen on kaatunut valituksiin.

Nyt Uudenmaan tiepiirissä on varaus sen määrärahalla ensi vuodelle ja usko on vahva, että se myös rakennetaan!

 

5 kommenttia . Avainsanat: harjula, liikenne, turvallisuus

Nastat alle! testituloksia

Sunnuntai 2.11.2008 klo 21:52 - petri kalmi

Olipa loistava viikonloppu säiden puolesta.  Tuli lenkkeiltyä, laitettua pihaa talvikuntoon yms.  Autoillessa huomasi että mustaa jäätä alkaa olemaan monessa paikassa.  Erityisesti vesistöjen hakkapeliitta.jpgläheisyydessä ja varjoisissa paikoissa jää pysyi, vaikka lämpötila olikin selvästi plussan puolella.

Laittakaa ihmeessä nastat tai kitkat alle.  Ohessa firmamme tytäryhtiön, Ivalossa sijaitsevan maailman johtavan renkaiden talvitestausyrityksen Testworldin tekemän talvirengastestin tulokset:

Nastarenkaat:

1. Nokian Hakkapeliitta 5

2. Vredestein Arctrac

3. Michelin X-Ice North

Kitkarenkaat

1. Continental ContiVikingContact 5

2. Nokian Hakkapeliitta R

3. Michelin X-Ice X12

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikenne, turvallisuus

Maamiinoja ja poikkeusolojen hallintaa

Maanantai 13.10.2008 klo 21:50 - petri kalmi

Minulla on ilo ja kunnia osallistua tämän viikon ajan alueelliseen maanpuolustus.jpgmaanpuolustuskurssiin.  Viikon aikana Etelä-Suomen läänin hallinnon, talouden ja viestinnän avainhenkilöille annetaan rautaispaketti asiakokonaisuudesta, joka käsittelee turvallisuuspolitiikan kokonaisuutta ja eri toimialojen valmistautumista poikkeuksellisiin oloihin.

Asioita tarkemmin miettiessä ei voi olla huolestumatta ajan ilmiöistä.  Nyt rautaesiripun murtumisen jälkeinen 90-luku tuntuu varsin auvoiselta ajalta turvallisuuspoliittisesti ajatellen.  Tämän vuosikymmenen alkua on värittänyt terrorismi, viime aikoina huolta taas on aiheuttanut taloudellinen turvallisuus maailman pankkijärjestelmän natistessa liitoksissaan ja kaikilla on varmaan mielessä 080808, jolloin Venäjä hyökkäsi Georgiaan.

Naapurinamme on suuri karhu, joka ei ole sitoutunut sellaisiin kansainvälisiin sopimuksiin, joka kahlitsisi sen kykyä konventionaaliseen sodankäyntiin.  Siksi minusta oli silkkaa hölmöyttä Suomen luopua maamiinoista ja sulaa hulluutta on harkita miinojen sijaan hankituista rypäleammusaseista luopumista. 

Tämä siis oli omaa mietintää, ei mitään kurssilla opetettua virallista kantaa.

 

2 kommenttia . Avainsanat: maanpuolustus, turvallisuuspolitiikka

Hirvivaara

Maanantai 29.9.2008 klo 13:28 - petri kalmi

hirvestys_009.jpg Eilen palatessani viikonloppumatkaltani olin vähällä ajaa hirven päälle. Paikka oli Klaukkalantien alussa heti moottoritieltä noustuani. Tien molemmin puolin on metsää, joten hirvet todennäköisesti käyttävät ko paikkaa kulkureittinään.  

Viikonloppuna alkoi hirvimetsästys, joten eläimiä liikkuu todennäköisesti normaalia enemmän näinä aikoina. Hirvet säntäilevät teille sekä metsästyksen että kiima-ajan vuoksi.

 Hirvivaara on suurimmillaan auringonlaskun aikaan, kun hirvet vetäytyvät syöntipaikoilta nukkumapaikoilleen.  Varsinkin hirvivaroitusmerkkien kohdalla kannattaa olla varovainen.

 So let´s be careful out there!

2 kommenttia . Avainsanat: hirvi. liikenneturvallisuus

Jalankulkusaareke Lahnuksentielle Jussinkulman kohdalle.

Torstai 25.9.2008 klo 22:27 - petri kalmi

lahnuksentie.jpgLiikenneturvallisuus parani Lahnuksentiellä Vaikka Lahnuksentien kevyen liikenteen väylää on jouduttu jo odottamaankin erilaisten valitusten johdosta toistakymmentä vuotta, jotain sentään on tapahtunut. Koulujen liikenneturvallisuuskampanja toi jalankulkusaarekkeen myös Lahnuksentielle Jussinkulman kohdalle. Uudenmaan tiepiiri rakennutti sen hyvään kohtaan, jossa molemmilla  puolilla on bussipysäkit. Kyseisillä pysäkeillä odottavat bussejaan Huitintien ja Ylä-Syrjälän asukkaat. Koko alue ei ole ihan vielä valmis, mutta kun ajoratamerkinnät saadaan tehtyä, on kaikenikäisten hieman turvallisempaa ylittää tie pysäkkien kohdalta.Parannus on pieni, mutta tärkeä.  Vielä kun saataisiin ylinopeudet kitketyksi, niin liikkuminen olisi turvallisempaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liikenne, turvallisuus, Harjula