Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiVaalilupauksen pitäminen uimahalliasiassa

Maanantai 1.10.2012 klo 15:29 - pk

Vaalilupausten pitämisestä on aina välillä keskustelua.  Aiemmin lupaukset helposti unohtuivat äänestäjiltä mutta nykyisin kun on vaalikoneet vastaukset löytyvät ajankin kuluttua.  Uimahalliasia on kuumentanut tunteita jo parikymmentä vuotta.  Viime kunnallisvaaleja ennen valtaosa valituista valtuutetuista oli Klaukkalan uimahallin rakentamisen puolella ja vain aniharva Rajamäen uimahallin laajennuksen kannalla.  

Viime vuoden budjettivaltuustoon tuotiin suunnitelma muuttaa Rajamäen uimahalli yli 10 miljoonalla eurolla kilpauintikeskukseksi.  Äänestyksessä moni Klaukkalan uimahallin rakentamista kampanjassaan esilletuonut vaihtoikin kantaansa.  Alla on esitetty viime vaaleissa läpimenneiden ja nytkin ehdokkaana olevien vaalilupaukset 2008 ja äänestyskäyttäytyminen 2011.  Itse ainakin toimin mielestäni suoraselkäisesti ja pidin äänestäjille antamani lupauksen.

    VAALIKONE VUODEN 2008      KUNNALLISVAALEISSA ÄÄNESTÄMINEN 
EHDOKKAAN PUOLUE NYKY- RAJAMÄEN  KLAUK- KLAUKKA- RAJAMÄEN
NIMI   TILANNE UIMAHALLIA KALAAN LAAN  YLI 10 M€:N
    SÄILYTET- LAAJENNET- OMA HALLI JA UIMAHALLIN
    TÄVÄ TAVA UIMAHALLI RAJAMÄKEEN LAAJENNUKSEN
          LAAJENNUS RAKENTAMISEKSI
KALMI PETRI KESKUSTA       X   EI
AATELA ELLI SDP     X JAA
ARTELI TERO PERUSS.    X   JAA
HAAPALAINEN JOHANNES KRIST.DEM   X EI
HAARANEN TARJA VIHREÄT   X EI
HANDOLIN KIRSTI KESKUSTA   X EI
HÄGG ARTO KOKOOMUS   X EI
JALAVA MARKKU KOKOOMUS   X JAA
KAINULAINEN MARTTI KOKOOMUS   X JAA
KOPSALA MARITTA VIHREÄT   X EI
KOPTEFF GEORGE SDP/KOK   JAA
KORHONEN VIRPI KESKUSTA   X JAA
KÖPPÄ LASSE KOKOOMUS   X EI
LAUKKANEN SIRKKU VIHREÄT   X EI
LEPOLAHTI HARRI SDP   X EI
MARKKANEN AULIKKI SDP JAA
MEROS PÄIVI SDP/VIHR   X EI
MEROS TIMO SDP/VIHR   X EI
MÄKELÄ OUTI KOKOOMUS   X JAA
NIEMI HANNA KOKOOMUS   X EI
NIINISTÖ JUSSI PERUSS.   X JAA
PAULANTO KAISU KESKUSTA   X EI
PELLINEN SEPPO KESKUSTA   X JAA
PELTONEN JUHA SDP   X JAA
RUOTI HANNELE KESKUSTA   X EI
RÄTY VIRPI KOKOOMUS   X EI
SCHILDT MARKKU KOKOOMUS   X JAA
SINISALO-KATAJISTO PETRA SDP   X JAA
SIVULA TAPIO KESKUSTA   X JAA
SUOMINEN KAISA KOKOOMUS   X JAA
TAPIOLINNA MAIJU KESK/PERUS   X JAA
TOIKKANEN HANNU VAS.LIITTO   X JAA
TOIVONEN KALLEPEKKA KESKUSTA   X JAA
VAINIO JARI KOKOOMUS   X JAA
VAULAMO PETRI KOKOOMUS   X JAA
VERTTI PIRKKO VAS.LIITTO   X JAA
VIITALA ELINA PERUSS.   X JAA
VILJAKAINEN JUHANI KESKUSTA       X   EI
LÄHTEET: VAALEISSA 2008 VALITTUJEN VAALIKONEVASTAUKSET NURMIJÄRVEN UUTISTEN VAALIKONEESSA
(NURMIJÄRVEN UUTISTEN JUTTU 23.11.2008)  JA VALTUUSTON 16.11.2011 ÄÄNESTYSLISTA.
MUKANA NE, JOTKA VALITTIIN 2008 VAALEISSA JA JOTKA OVAT NYT EHDOKKAANA

4 kommenttia . Avainsanat: uimahalli, Rajamäki, Klaukkala, vaalilupaus, vaalikone

Uimahalli; haaveesta totta

Torstai 23.10.2008 klo 21:46 - petri kalmi

Viime päivinä on tullut yhä enemmän yhteydenottoja Klaukkalan uimari.jpgtulevan uimahallin tiimoilta. On kysytty, onko nykyisessä taloudellisessa tilanteessa mahdollista haaveilla hallin rakentamisesta.

Kyllä on. Vaikka 10 miljoonan investointi tuntuu korkealta kertasuorituksena on se jaettuna uimahallin käyttövuosille varsin kohtuullinen.   Hankkeen suunnittelu, maanhankinta ja kaavoitus tulevat viemään yhdestä kahteen vuoteen.  Niiden valmistuttua todennäköinen rakennuskustannus on useita kymmeniä prosentteja nykyistä alempi.

Käyttökertoja tulee hallilla olemaan arvioiden mukaan noin 250.000 vuodessa.  Hallin jaksotettu investointi sekä sen tulevat käyttökustannukset ovat kohtuulliset käyttökertoihin suhteutuina.

Halli tulee palvelemaan monipuolisesti eri käyttäjäryhmiä kuten eläkeläisiä, vammaisia,työikäisiä, koululaisia ja mahdollisia tulevia kilpauimarikykyjämme. Tehkäämme heille haaveesta totta!

3 kommenttia . Avainsanat: uimahalli, klaukkala, palvelu, uintiharrastus

Markkinahulinaa

Sunnuntai 19.10.2008 klo 21:23 - petri kalmi

markkinat_klake_006.jpgTänään olivat joka syksyiset Klaukkalan syysmarkkinat.  Sää oli eiliseen syysmyrskyyn verrattuna leppoisa.  Markkinoilla oli paljon kävijöitä ja asiaan kuuluvasti myös merkittävät puolueet esillä.  Tosin hajaannuksesta kärsivä Kokoomus ei ollut saanut aikaiseksi osastoa eikä myöskään Vasemmistoliitto, jolta taitaa olla Klaukkalasta vain yksi ehdokas.

 Äänestäjiä kävi osastollamme toista tuhatta.  Vanhasen Matti veti tietenkin porukkaa ja myös mediaa.  Paikalla oli niin Lehtikuva kuin Hbl puhumattakaan paikallisista aina ajan tasalla olevista lehdistä.

 Äänestäjien ykkösaiheena oli ehdottamasti Klaukkalan Uimahalli, joka koettiin todella tärkeäksi.  Toiseksi suosituin teema oli junarata Klaukkalaan.  Tunnelma kaiken kaikkiaan oli iloinen.  Keskustalaisia ehdokkaita oli osastolla ainakin 22.  Aikamoinen voimannäyttö kunnan johtavalta puolueelta, joka pitää myös Klaukkalassa ykkössijaa kunnallisvaalien äänissä laskettuna.

Enää viikko varsinaiseen vaalipäivään.  Vielä ehtii myös ennakkoäänestämään maanantaina ja tiistaina.  Tee viisas valinta ja piirrä äänestyslippuun numerot 1 ja 8 eli 18!

3 kommenttia . Avainsanat: klaukkala. markkinat, äänestäjät, uimahalli

Sähkön valoa ja voimaa tapahtuma

Lauantai 11.10.2008 klo 15:03 - petri kalmi

Vierailin tänään Rajamäen uimahallissa järjestetyssä Nurmijärven Sähkön Valoa ja Voimaa -tapahtumassa. Tilaisuudessa jaettiin uimahalli2.jpgerilaista informaatiota energian järkevästä käytöstä, tarjottiin hernekeittoa ja ohjattiin asiakkaita ilmaisille kuntosalikursseille.  Mm Pumppi ja Easy line sekä Vesijuoksu ja Hydrospinning olivat ohjelmassa.  Ko lajien nimistä en ymmärrä muuta kuin sanan vesi mutta kyllä siellä tuntui osallistujille tulevan hiki.  Seurasin katseella.

 Seurasin myös muuta uimahallin käyttöä. Jälleen kerran tuli selville se, että meille Klaukkalaan tarvitaan ehdottamasti oma uimahalli.  Sen verran täynnä Rajamäen halli oli.

 Palatessani kävin katsomassa eri puolueiden ehdokkaiden esiintymisiä kolmen suurimman taajaman S-Markettien edustoilla.  Herätti monenlaisia mietteitä.  Kuinkahan ihastunut on nuori äiti koittaessaan tunkeutua tihkusateessa kolmen pienen lapsen ja ostostensa kanssa tusinan esitteitään tuputtavan ehdokkaan muurin lävitse kaupan ovella?

Ensi sunnuntaina on  Klaukkalan syysmarkkinat.  Siellä on tilaa esitellä itseään ja asiaansa.  Tervetuloa piipahtamaan ja hakemaan esitteen lisäksi vaikkapa ilmapallo!

1 kommentti . Avainsanat: sähkö, tapahtuma, uimahalli, klaukkala

Klaukkalan Uimahallin hankeselvitys

Perjantai 26.9.2008 klo 13:38 - petri kalmi

uimahalli.jpgTänään sain tietoja Klaukkalan Uimahallin hankeselvityksestä  Faktat varmaan tarkentuvat mutta seuraavassa muutamia asiaan liittyviä tietoja alustavasti.

 Investoinnin arvoksi on arvioitu 10 miljoonaa euroa.  Vuotuiset nettokulut ovat arviolta miljoona euroa.  Molemmat luvut ovat merkittäviä, mutta jos miettii että kunnan verotuloista tulee lähes puolet Klaukkalasta, panostus on kohtuullinen.

 Vesipinta-alaksi on arvioitu 500 m2, kun Rajamäen hallissa se on 383 m2.  Rajamäellä on kävijöitä vuodessa 167.000, Klaukkalassa tulee arviolta olemaan 250.000 vuotuista käyttökertaa.

Sijoituspaikaksi on suunniteltu Klaukkalan urheilualuetta, joka on paljon fiksumpi kuin kunnan virkamiesten aiemmin esittämä paikka Isoniitun koulun vieressä.  Uimahallia voitaisiin käyttää myös muiden Klaukkalan urheilualueiden käyttäjien tukena.

 Päätös uimahallin rakentamisesta tulee tehdä mahdollisimman nopeasti.  Hankkeen eteenpäinvienti maanhankintoineen ja asemakaavoituksineen vie kuitenkin vuoden pari ennenkuin varsinaiseen rakentamiseen päästään.

 

4 kommenttia . Avainsanat: klaukkala, palvelut, uimahalli

Espoon maraton suoritettu

Sunnuntai 21.9.2008 klo 18:51 - Petri Kalmi

Tänään oli vuorossa joka vuotinen kunnonkoetus, maraton.  Tavoitteenani on ollut jo pitkään juosta vähintään yksi maraton vuodessa.  Se on onnistunutkin todella monena vuonna.  Ensimmäisen juoksin vuonna 1984 ja yhteensä niitä on kertynyt muistaakseni 24.

 Espoon maraton juostiin varsin mäkisessä maastossa ja varmaan siksi se tuntuikin varsin raskaalta.  Loppuaika oli 4 tuntia 34 minuuttia.  Yli tunti enemmän kuin parhaimmillaan olen maratonin juossut.  Toisaalta mietin, että en minä nuorena koskaan jaksanut juosta noin pitkää aikaa yhtä mittaa:-)

Kuntoilu on tärkeä osa elämää. Kun työ on lähinnä kirjoituspöytätyötä, palavereissa istumista ja matkustamista on tärkeää tehdä jotain fyysistä kuntoa kohottavaa.  Jaksaa sitten hoitaa työtä ja tietysti myös luottamustoimia paremmin kun on hyvä pohjakunto.

Väestön vanhetessa terveysliikunnan merkitys korostuu.  Järjestämällä hyvät olosuhteet sille, säästetään paljon terveyshuollon menoja.  Siksi Klaukkalan uimahalli onkin välttämätön hanke. 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntoilu, maraton, uimahalli