Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiPetri Uudellamaallakalmi_kadet_lev.jpg

Olen asunut Uudellamaalla 80-luvun alusta alkaen. Ensin asuin Helsingissä, sitten Vantaalla ja nyt Nurmijärvellä.

Olen toiminut päätöksentekijänä parikymmentä vuotta.  Tällä hetkellä toimin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) valtuustossa. Olen pitkäaikainen valtuutettu ja toimin Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtajana.  Olen tämän lisäksi mm. myös Keski-Uudenmaan kuntien KUUMA-hallituksessa. 

Koen itseni Helsingin ulkopuolisen Uudenmaan etujen puolustajaksi.  Olen päässyt puolustamaan meidän etujamme usealla eri foorumilla.

Helsingin Seudun yhteistyökokous edustaa 14 kunnan ja kaupungin metropolialuetta.  Asioiden valmistelu tapahtuu usein Helsingin raskaan virkamieskoneiston toimesta ja olemme muiden kehyskuntien edustajien kanssa toistuvasti joutuneet korjaamaan Helsinkikeskeisiä tavoitteita lähemmäksi tavallisen kansalaisen näkemystä.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (HUS) on saman tyyppinen ilmiö.  Helsingin ja muiden pääkaupungin kaupunkien palvelutuotanto on kalliimpaa ja tehottomampaa kuin esimerkiksi Hyvinkään sairaanhoitoalueen.  Suuruuden ekonomia ei toimi läheskään aina kun ollaan pienen ihmisen asialla.