Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiHenkilötiedot

kalmi_ilman_takkia_.jpgOlen Petri Kalmi Nurmijärven Klaukkalasta,  jonne muutin Vantaan Askistosta. Olen 59-vuotias taloustieteiden maisteri ja toimin yrittäjänä. Olen syntynyt Päijät-Hämeessä Kärkölässä. Isän puolelta juureni on Karjalassa Äyräpäässä ja äitini puolelta Hämeessä Kärkölässä. Olen asunut Kärkölässä, Tampereella, Lahdessa, Mikkelissä, Helsingissä, Vantaalla ja Nurmijärvellä. Työkokemusta minulla on vähittäiskaupasta, meijerialalta, öljyalalta, pankkitoiminnasta ja katsastusalalta, joissa olen toiminut asiantuntija-, päällikkö- ja johtajatehtävissä. Olen toiminut yksityisyrittäjänä myös aiemmin.

Kokenut yhteisten asioiden  hoitaja

Politiikassa pidän tärkeänä tekijöitä, jotka tekevät jokaisen ihmisen elämästä turvallista ja viihtyisää.  Olen optimisti sen suhteen, että asiat järjestyvät parhain päin, kunhan niiden eteen tehdään tosissaan töitä.

Yhteisiä asioita aloin hoitaa opiskeluaikoina.  Olin Tampereen Yliopiston Oppilaskunnan hallituksessa. Kuntatasolla olen toiminut 80-luvun alussa Mikkelissä ja 90-luvun alusta alkaen Nurmijärvellä. 

Luottamustehtävät

Tällä hetkellä toimin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) valtuustossa. Olen pitkäaikainen valtuutettu ja toimin kymmenettä vuotta Nurmijärven kunnanvaltuuston puheenjohtajana.  Olen myös Keski-Uudenmaan kuntien KUUMA-johtokunnan jäsen ja Helsingin seudun yhteistyökokouksen (HSYK) jäsen. Muita tehtäviä on ollut mm Euroopan Unionin Alueiden komitean varajäsenyys.

Asukkaita olen palvellut aiemmin lisäksi mm seuraavissa tehtävissä:  kunnanhallituksen jäsen, kunnanhallituksen varajäsen, sosiaalilautakunnan jäsen, kaavoituslautakunnan jäsen, Uudenmaanliiton valtuuston jäsen, HUS:n valtuuston varajäsen, Nikinharjun kuntayhtymän valtuusto, Syrjälän ja Harjulan koulujen johtokunnan puheenjohtaja, Klaukkalan koulun johtokunnan jäsen yms.

Olen ollut Suomen Keskustan Klaukkalan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana parikymmentä vuotta. Nykyisin olen myös Keskustan puoluevaltuuston jäsen. Tehtävässä pääsee vaikuttamaan puolueen linjauksiin. Keskustaan olen liittynyt 1970-luvun puolessa välissä.

Harrastukset

Harrastuksiani ovat kyläseuratoiminta, historia ja kuntoilu.  Olen asuinalueeni kyläseuran Harjula Seuran aktiiveja.  Seurassamme on satoja vireitä jäseniä.  

Historiaa harrastan mm perehtymällä erityisesti sotahistoriaan. Olen järjestänyt sotahistoriamatkoja Karjalan luovutetuille alueille.  Olen jäsen Karjala-liitossa, ja olen ollut Uudenmaan piirin hallituksessa.

Kuntoilupuolelta on mainittava golf sekä juoksu- ja hiihtomaratonit.  Olen juossut kolmattakymmentä maratonia ympäri maailmaa. 

Sotilasarvoltani olen reservin majuri. Olen käynyt parikymmentä kertaa kertausharjoituksessa, joista on kertynyt vuorokausia satakunta. Olen käynyt myös alueellisen maanpuolustuskurssin jatkokursseineen.