Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiSeurakunta 450 vuotta

Share |

Sunnuntai 12.10.2008 klo 23:13 - petri kalmi


Tänään minulla  oli ilo osallistua Nurmijärven seurankunnan kirkko2.jpgjärjestämiin 450-vuotisjuhliin.  Juhlapäivä alkoi radioidulla juhlajumalanpalveluksella, jatkui lounaalla ja huipentui juhlaan, joka oli muovattu aikakausnäytelmän muotoon. Todella loistava ratkaisu.  Se toi keveyttä raskaan ja tärkeän asian käsittelyyn. 

Olipa kirkossa menneiden aikojen malliin muutama henkilö häpeäpenkissä ja olipa yksi lurjus laitettu jalkapuuhunkin.  Ko roolia näytteli valtuutettukolleegani Risto Hallamaa, josta kaikki totesimme vähemmän totiseen sävyyn, että jopa on löydetty oikea henkilö jalkapuuhun.  Risto on demareiden pitkäaikaisia valtuutettuja, joka ei ole enää ehdolla ja joka on hauskuuttanut valtuustoa erittäin terävästi leikkaavalla sanallisella säilällään.

Seurakunnalla on aikojen eri käänteissä ollut tärkeä rooli kansan sivistämisessä.  Asiassa, josta edelleen tulee pitää vaarin.  Pienten lasten koulunkäyntiä tulee tukea mahdollisimman paljon, jotta heistä tulisi myöhemmin järkeviä nuoria ja yhteiskuntakelpoisia aikuisia.

Avainsanat: seurakunta, kirkko, koulu


Kommentit

14.10.2008 23:22  Koti ja isänmaa

Kirkon opeilla on pidetty maailmaa kasassa jo yli 2000 vuotta. Ilman kirkkokuntien uskonnollista koodistoa maapallon ihmiset olisivat tappaneet toisensa jo moneen kertaan.
Hienoa, että olet ollut läsnä ja aistinut tapahtumat! Rukoilen puolestasi.

11.9.2011 4:35  true religion jeans outlet

The worst bankrupt in the world is the man who has lost enthusiasm. Let him lose everything but enthusiasm and he will come through again to success.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini