Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiMaamiinoja ja poikkeusolojen hallintaa

Share |

Maanantai 13.10.2008 klo 21:50 - petri kalmi


Minulla on ilo ja kunnia osallistua tämän viikon ajan alueelliseen maanpuolustus.jpgmaanpuolustuskurssiin.  Viikon aikana Etelä-Suomen läänin hallinnon, talouden ja viestinnän avainhenkilöille annetaan rautaispaketti asiakokonaisuudesta, joka käsittelee turvallisuuspolitiikan kokonaisuutta ja eri toimialojen valmistautumista poikkeuksellisiin oloihin.

Asioita tarkemmin miettiessä ei voi olla huolestumatta ajan ilmiöistä.  Nyt rautaesiripun murtumisen jälkeinen 90-luku tuntuu varsin auvoiselta ajalta turvallisuuspoliittisesti ajatellen.  Tämän vuosikymmenen alkua on värittänyt terrorismi, viime aikoina huolta taas on aiheuttanut taloudellinen turvallisuus maailman pankkijärjestelmän natistessa liitoksissaan ja kaikilla on varmaan mielessä 080808, jolloin Venäjä hyökkäsi Georgiaan.

Naapurinamme on suuri karhu, joka ei ole sitoutunut sellaisiin kansainvälisiin sopimuksiin, joka kahlitsisi sen kykyä konventionaaliseen sodankäyntiin.  Siksi minusta oli silkkaa hölmöyttä Suomen luopua maamiinoista ja sulaa hulluutta on harkita miinojen sijaan hankituista rypäleammusaseista luopumista. 

Tämä siis oli omaa mietintää, ei mitään kurssilla opetettua virallista kantaa.

 

Avainsanat: maanpuolustus, turvallisuuspolitiikka


Kommentit

15.10.2008 12:45  petri kalmi

Kyllä maanpuolustus on muutakin kuin armeijan touhua. Konkreettisempia ovat erilaiset siviilielämän kriisitilanteet, joista esimerkkejä vaikkapa kouluampumatapaukset, vaarallisia kemikaaleja kuljettavien autojen onnettomuudet, syysmyrskyt yms. Tärkeätä on suunnitella ja harjoitella siten, että kun kriisi tulee, niin eri viranomaisten yhteistoiminta on mutkatonta ja että tieto kulkee.

16.10.2008 21:47  Äiti ja kaksi lasta

Nimimerkille Tykkipuisto Klaukkalaan halua sanoa, että kunta voisi esimerkiksi parantaa poikkeusolojen tiedostustaan. Jos hanasta tulee paskaa vettä, olisi kiva, että asukkaat tietäisivät sen etukäteen.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini