Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiMietteitä talven lähestyessä

Share |

Maanantai 28.11.2011 klo 9:40 - pk


Talven lähestyessä luonto alkaa hidastaa - muodikkaasti sanottuna nj_vaakuna.jpgdownshiftaamaan - toimintojaan.  Energia vetäytyy kasveissa juuriin, eläimet täydentävät viimeisiä varastojaan ennen talvea ja ihmisetkin alkavat kerätä vararavintoa.  Jonka kertymisen huomaa yleensä viimeistään tammikuun alussa, mikä on kuntosalien ja painonhallintatuotteiden myynnin kulta-aikaa.

Samaa koskee nettikäyttäytymistänikin. Kesä ja syksy ovat olleet hektisiä ja viestintä on tapahtunut ennen kaikkea sähköpostin ja Facebookin kautta. Nyt on aikaa taas käydä omilla kotisivuillakin. 

Lisäsin tänne muutaman viime päivinä pitämän puheeni tekstit. Ensimmäisen pidin kutsuntatilaisuudessa varusmiespalvelukseen astuville nuorille ja toisen Uudenmaan Eräpäivillä.

Muuten syksyä ovat leimanneet yhä kiihtyvä kuntauudistuskeskustelu sekä kunnassa talousarviokäsittely.

Kuntauudistusta ollaan viemässä täysin hakoteille.  Perustelut kuntaliitoksille täällä Uudellamaalla kumisevat tyhjyyttään.  Argumenteiltä putoaa pohja yksi toisensa jälkeen.  Kuntia yritetään pakkoliittää massiivisiksi kokonaisuuksiksi, vaikka kaikki tutkimukset sanovat että palveluntuotanto on tehokkainta kunnissa, joissa on 30-40 tuhatta asukasta.  Infraa ollaan rakentamassa historiallisin mallein, kun pitäisi katsoa tulevaisuuteen.  Jotenkin tuntuu että Helsinkiläisillä kokoomuslaisilla Jan Vapaavuori etunenässä olisi koko hallitus näpeissään.  Hallituksen uskolliseksi juoksutytöksi nimetyn Henna Virkkusen esitys uusista kuntarajoista nähdään todennäköisesti tammikuun alussa.  Tietenkin voi olla että kokoomuksessa on pelästytty omankin kentän järjen ääntä ja esityksiä lykätäänkin presidentinvaalien jälkeiseen aikaan.

Nurmijärven kunnassa toimintaa on värittänyt toissaviikkoisen valtuuston vastuuttomat päätökset.  Valtuuston enemmistöllä, johon keskeisen tukensa antoi Klaukkalan kokoomuksen enemmistö sekä yksimieliset Persut päätettiin Rajamäelle rakentaa kilpauintikeskus ja kirkonkylään Urheilualue tekojääratoineen.  Päätöksissä ei huomioitu ollenkaan rivikuntalaisen tarpeita.  Kunnan velkataakkaa sen sijaan kasvatettiin siten, että nykyistä velkamäärää, mikä on hieman yli kaksi tuhatta euroa kuntalaista kohden nostetaan parissa vuodessa 50 %.  Silloin olemme velkatasossa kehitysalueiden kuntien kanssa samalla tasolla.  Ja kunnallisveroa tulee korottaa näiden vastuuttomien päätösten johdosta roimasti.

 


Kommentit

25.12.2011 10:15  Mr Pikalaina

En onnistu jostain syystä liittymään RSS-feediin...? Mutta mitäpä tuosta, kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Luen juttujasi mielelläni.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini