Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiYritystoimintaa edistettävä

Tiistai 9.10.2012 klo 9:40 - Pk

Nurmijärven kunta on yritysmyönteisyydessään kuntien kärkikaartia. Juuri julkaistussa barometrissa sijoituimme kaikista Suomen kunnista kymmenenneksi, viime vuonna sijoitus oli vieläkin parempi. Kunnan sijainti on optimaalinen ja ammattimaisia työntekijöitäkin löytyy, vaikka meillä onkin Uudenmaan alhaisin työttömyysaste, 4,1%.

Yritystoimintaa, erityisesti uusien yritysten sijoittumista hidastaa tarjolla olevien yritystonttien puute erityisesti kaikkein vetovoimaisimmalla alueella Klaukkalassa. Kunnalla ei ole alueella yhtään tyhjää tonttia, yksityisilläkn vain yksi tontti Järvihaassa. Vapaata tonttireserviä sen sijaan on Kirkonkylässä Ilvesvuoressa, Alhonniityssä ja Karhunkorvessa sekä Rajamäellä Ketunpesän alueella.

Kunnan tulee kiirehtiä Klaukkalan läheisyydessä Mäyränkalliolla olevan alueen käyttöönotossa. Tulevan Klaukkalan ohikulkutien, Hämeenlinnantien ja kolmostien risteysalueella on kymmenien hehtaarien alue, josta osa on kunnan, osa yksityisten omistuksessa. Alueen kaavaa tulee kiirehtiä!

Klaukkalan keskustassa ollaan tekemässä yritystoiminnan kannalta tärkeitä kaavoja. Pelkästään Prisman tulo kylään luo kymmeniä uusia työpaikkoja ja omalta osaltaan elävöittää kylän palveluja.

Valmiita tiloja Klaukkalassa on tarjolla muutamia. Hyvää liiketilaa on esimerkiksi Torin kulmalla entisessä Hessumobiilin tilassa parisataa neliötä. Tyhjiä varasto- ja tuotantotiloja on Pietarinmäessä, Lahnuksentien varressa ja Järvihaassa.

Näistä kaikista on hyvää perustietoa Nurmijärven kunnan kotisivuiila elinkeino-osiossa Yrittäminen-otsikon takana. Muutenkin kunnan elinkeinotoimi on auttanut ja auttaa yrityksiä aktiivisesti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yritys, kunta, Mäyränkallio, Ilvesvuori, elinkeino