Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Petri Kalmi
Jokipalstatie 24
01840 Klaukkala
044 357 0808
pk@petrikalmi.fiKansalaisaktiivisuutta ja ympäristötekoja

Maanantai 10.11.2008 klo 21:58 - petri kalmi

Eilen sunnuntaina lenkillä tapasin esimerkillisen ihmisen.  Juostessani Brunnin ohitse havaitsin nuoren naisen keräävän Lahnuksentien varresta roskia.  Pysähdyin ja kysyin että teetkö tuota korvauksesta vai muuten vain.  Hän vastasi että muuten vain, kun ottaa päähän kaikki se roska joka kertyy tien varteen. Naisen nimi oli Sari Ojala ja ansaitsisi palkinnon jokanaisen ympäristöteosta.

Tien toisella puolella on Liddlin pihassa Rolssi niminen autogrilli.  Grillistä ostettujen tuotteiden kääreet eivät valitettavasti löydä tietään harvoihin roskiksiin vaan porukat heittelevät niitä pihalle ja ojiin. 

Grillistä on ollut lähellä asuville muutakin haittaa.  Asiakkaiden autot häiritsevät lähellä asuvia öisellä ajelullaan ja kovaäänisellä musiikilla.  Kioskin rakennusluvasta on kuulemma valitettukin oikeuteen.

Itse olen satunnaisesti hakenut sieltä yöpalaa ja se on maistunut hyvin.  Eli grilli on hyvä olla, mutta nykyinen paikka on väärä.  Koska se ei enää ole Klaukkalan keskustassa sinne harvoin tullaan kävellen.  Olisiko sille kuitenkin parempi paikka esimerkiksi Viirin pellolla tulevan CM:n alapuolella.  Siinä, jonka kunta lunastaa ja jolle ei heti ole selkeää käyttöä.  Siihen voisi oivasti tehdä liityntäparkkialueen ja sijoittaa yhden autogrillin. Vai mitä?

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ympäristö

Ympäristö- vai pelkkä hajuhaitta?

Lauantai 1.11.2008 klo 20:01 - petri kalmi

Tänään laittaessani pihaa talvikuntoon tapahtui taas tuttu ilmiö. Noin kolmen maissa tuntui todella voimakas palaneen muovin muovi.jpgtuoksu.  Ilmiö, mikä on toistunut ainakin minun Harjulassa asumisajan eli parikymmentä vuotta silloin tällöin.

Katukeskusteluissa syyksi on aina epäilty puolen kilometrin päässä olevaa Polimoonin muovipakkaustehdasta.  Olen kiinnittänyt huomiota, että silloin kun hajua ilmenee se tapahtuu normaalisti alkuyöstä.  Pitääpä selvittä mistä on kysymys.

Muoveja kun on monenlaisia. Osan pystyy polttamaan uunissa, osa taas on ehdottomasti myrkyllistä poltettaessa matalissa lämpötiloissa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ympäristö, harjula

Saturday morning fever

Lauantai 20.9.2008 klo 9:13 - petri kalmi

Olin perjantai-illalla Hesassa ravintola Luxissa Keskustan Koti-bileissä. Illan päätähdet olivat Lepsämän raspikurkku Vanhanen sekä kovaa ja korkealta laulava Jenni Vartiainen. Molemmat vetivät settinsä hyvin. Matilla oli asiaa kuten aina. Yhtenä teemana nousi esille viime päivien hittiaihe Puutarhakaupunki vastaan Betonilähiöt.  Eilisen gallupin mukaan 53 % on puutarhakaupungin puolesta ja vain viidennes vastaan.  Eniten betonikaupungin ihailijoita löytyy Vihreistä ja Kokoomuslaisista.  Uskoisin, että jos vastaavan gallupin järjestäisi Nurmijärvellä niin tulos olisi 95 % puutarhakaupungille -5 % betonilähiöille.  Mistähän ne Nurmijärven Kokoomusta ja Vihreitä äänestävät tosissaan haaveilevat? 

Yksi keskeinen tekijä, joka puoltaa Matin ajattelua on energiantuotanto. Kun Nurmijärvellä tuotettavasta kaukolämpöenergiasta 95 % on bioenergiaa niin Helsingissä vastaava osuus on uusiutumattomia luonnonvaroja! Taitaa Demarien Lipposen, Kokoomuksen Vapaavuoren ja Vihreiden Soininvaaran nurmijärveläisten jatkuva mollaaminen ollakin vain huonoa omaatuntoa. 

Katselin mainioista paikallislehdistämme puolueiden ehdokasluetteloita. Huomioni kiinnittyi omaan Keskustan listaan, mikä oli 50 % pidempi kuin muiden suurten puolueiden. Listalla on lähes 40 naista eli noin saman verran kuin Kansallisella Kokoomuksella ja Suomen Sosialidemokraattisella puolueella yhteensä. Ehdokkaita on joka kylältä  ja ammatti- ja ikäjakaumassa on valinnanvaraa varmasti jokaiselle omaa ehdokasta etsivälle. Olen ylpeä porukastamme.

4 kommenttia . Avainsanat: ympäristö, kotivaalit, ehdokkaat, energia

Bioenergiaa Harjulaan

Perjantai 19.9.2008 klo 17:44 - petri kalmi

Minulta on kysytty Nurmijärven Sähkön hallituksen varapuheenjohtajana bioenergian käytöstä kunnassamme. Kunnassa alettiin jo 80-luvulla kehittämään ensimmäisinä Suomessa ennakkoluulottomasti kotimaisen ja uusiutuvan energian tuotantoa. 

Tulokset ovatkin loistavat.  Esimerkiksi tänä vuonna noin 95 % kunnassa käytettävästä kaukolämmöstä on kotoisin bioenergiasta.  Ensi vuonna tullaan Harjulaan rakentamaan bioenergialla toimiva hakevoimala.  Voimala tuottaa lämpöenergiaa, jota jaellaan koteihin kaukolämpöverkoston kautta.  Epäilyksiä, että hakevoimala tuottaa paljon raskasta liikennettä alueelle voi hälventää toteamalla, että ko voimala tarvitsee kuukausittain vain muutamia täyttökertoja. 

4 kommenttia . Avainsanat: bioenergia, Harjula, ympäristö

Liikennevaliokunta

Keskiviikko 17.9.2008 klo 22:07 - Petri Kalmi

Tänään tapasin eduskunnan liikennevaliokunnan jäseniä.  Teemana olivat mm ympäristöasiat ja liikenneturvallisuus.  Liikenteen päästöt kuormittavat ympäristöä ja pohdimme yhdessä niihin vaikuttamista.  Suomessa hyväksyttävät päästörajat ovat tällä hetkellä varsin korkeat ja niihin voisi vaikuttaa asettamalla kansallisesti EU-direktiivejä alhaisemmat hyväksymisrajat. Ja tietenkin valvomalla näiden rajojen noudattamista.  Kyseessä on myös viestintäongelma.  Vaikka verotuksessa suositaanko vähäpäästöisiä ajoneuvoja harvalla autonomistajalla on tarkkaa käsitystä oman autonsa saastuttavuudesta.  Bensan hinta kyllä tiedetään varsin tarkkaan mutta ympäristöasioita ei niinkään.  Kuitenkin asenneilmasto on yhä suosiollisempi uudenlaiselle ajattelulle.

2 kommenttia . Avainsanat: ympäristö, päästöt